Šport
9 ogledov

Konec za slovenska kluba

Radomlje, Koper, Jaka Štromajer Anže Petkovšek
Koper je na domači zelenici z 0:2 klonil proti Nefčiju, Gorici pa za morebitno napredovanje remi z 1:1 proti Moldeju ni veliko pomenil.

Koperski nogometaši so bili večino tekme proti Neftčiju v podrejeni vlogi, na koncu pa so klonili z dvema zadetkoma. Prav toliko jih je azerbajdžanski prvak tudi potreboval za napredovanje v 3. predkolo Evropske lige. Prva tekma se je sicer v Bakuju presenetljivo končala z zmago kanarčkov z 2:1.

"Igrali so dobro, bolje kot na prvi tekmi. Mojim fantom pa lahko za borbeno igro, željo in zavzetost, ki so jo pokazali na igrišču le čestitam. Naša ekipa nima pravih evropskih izkušenj in to je bilo danes odločilno. Nasprotniku smo podarili predvsem prvi polčas v katerem nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. Sodnikove odločitve in Štromajerjeve izključitve ne komentiram, ker je to sedaj brezpredmetno. Čeprav smo igrali morda na oko precej previdno in obrambno, to ni bil naš dogovor pred tekmo. Fante sta morda malce zdelala tudi trema in pritisk, saj nimajo pravih izkušenj. Delali bomo naprej in vse, kar smo dobrega pokazali v Evropi, skušali prenesti v domače prvenstvo," je po porazu dejal trener Kopra Rodolfo Vanoli

Pritisk gostov

Nogometaši iz Azerbajdžana so bili sicer blizu zadetka že v 16. minuti, ko je od daleč s strelom poizkusil Araz Abdullajev, žoga pa je najprej zadela desno vratnico gola domačih, se nato odbila v hrbet vratarja Božidarja Radoševića in počasi krenila proti golovi črti. Na veselje domačih navijačev jo je Radošević še pravočasno potisnil v kot. Le dve minuti kasneje je imel priložnost še Kamerunec Ernest Nfor, v 21. minuti pa je obramba domačih prvič klonila. S kakšnih dvajset metrov je sprožil Mirhüsein Sejidov, žoga je odskočila pred Radoševićem in se nato znašla za njegovim hrbtom. 

Koper je edino lepo priložnost v prvem polčasu imel v 32. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Domen Črnigoj, njegov poizkus je bil blokiran, žoga pa je v loku skoraj presenetila gostujočega vratarja. Še večjo vodstvo Neftčija je do glavnega odmora z nekaj dobrimi obrambami preprečil Radošević.

Prečka preprečila podaljšek

Na začetku drugega dela igre je Jaka Štromajer naredil nepotreben prekršek na sredini igrišča in si v 51. minuti prislužil še drugi rumeni karton. Nogometaši iz Azerbajdžana so še bolj pritisnili na gol Kopra, a so gostitelji zelo dolgo uspešno prekinjali napade Neftčija, večinoma s prekrški. V 60. minuti bi lahko izenačil Goran Galešić, ki je dobro sprožil proti golu tekmeca, a se je izkazal vratar Saša Stamenković. Nato pa je sledil odločilni udarec gostov. V 84. minuti je bil po podaji iz kota v kazenskem prostoru domačih najspretnejši branilec Carlos Cardoso. Ob koncu tekme je imel dve priložnosti za podaljške zelo živahni rezervist Matej Pučko. Najprej je pobegnil obrambi Nefčija, a si slabo zaustavil žogo in priložnost je splavala po vodi, v zadnji minuti sodnikovega podaljška pa je njegov odličen strel Stamenković uspel potisniti v prečko.

"V drugem delu smo bili z igralcem manj celo boljši kot v prvem, žal pa svojih dveh, treh priložnosti nismo izkoristili. Škoda, ker so zadeli prav iz prekinitve, kjer smo običajno najboljši in ne prejemamo poceni zadetkov.  Neftči se je pokazal kot dobra ekipa in le čestitam jim lahko za zmago," je po koncu tekme za klubsko spletno stran dejal Pučko.

Rdeči karton tudi za Novogoričane

Če je imel Koper kar lepo izhodišče pred povratnim dvobojem, pa so le največji opzimisti pričakovali napredovanje Gorice. Vrtnice so namreč na prvi tekmi proti Moldeju izgubile z 1:4. Na tokratnem obračunu v Novi Gorici gledalci niso videli zadetkov, še zadnje upe gostiteljev na presenečenje pa je nato v 49. minuti z golom iz bližine razbil Brazilec Agnaldo. Slabih 15 minut kasneje je po podaji iz kota sicer z glavo še izenačil kapetan Gorice Alen Jogan, kasneje pa je v 77. minuti rdeči karton prejel Amedej Vetrih.

''Ponovno se nam je pripetilo, da svojih priložnosti nismo izkoristili. Na prvi tekmi smo jih sicer imeli več in menim, da smo tam tudi izgubili napredovanje. Molde je zelo čvrsta ekipa, ki kaznuje vsako napako. Na drugi strani mi nimamo kakovosti, da bi izkoristili napake tekmeca in jih obrnili sebi v prid. Žal mi je zaradi fantov, ki so se trudili in pustili srce na igrišču. Seveda pa nas čaka ogromno dela, tekme pa si sledijo,'' je dvoboj ocenil trener novogoriške zasedbe Luigi Apolloni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.