Slovenija
52 ogledov

Kopač dobil soglasje vlade za vodenje UKC

slovenija 21.04.2010 zdravnisko osebje, ljudje, univezitetni klinicni center Lju Saša Despot
Vlada je soglasno podrpla Andraža Kopača za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Novo službo bo nastopil v prvi polovici maja.

Svet UKC Ljubljana je Andraža Kopača sicer imenoval pred dvema tednoma, sedaj pa je dobil še soglasje vlade. Ministrica Milojka Kolar Celarc upa, da se bodo sedaj, ko bo UKC dobil polnomočnega direktorja, zadeve začele premikati.  Po njenih besedah o Kopaču ni bilo pomislekov glede tega, da nima izkušenj v zdravstvu.

Pričakovanja in zahteve ministrice so zelo velike. Po njenih besedah je Kopaču treba najprej dati 100 dni časa, da se spozna in vpelje. Spomnila je, da sta v UKC tudi strokovna direktorica in glavna medicinska sestra ter se zavzela za to, da bodo delovali kot strokovno kompetentna ekipa.

Na delovnem mestu v prvi polovici maja

Kopač je sporočil, da bo funkcijo nastopil v prvi polovici maja, ko se bo tudi predstavil novinarjem in javnosti. 

V prvi izjavi po potrditvi s strani vlade je dejal, da je ponosen na imenovanje. "Z vsem svojim znanjem in izkušnjami se bom trudil upravičiti zaupanje, saj se zavedam velike odgovornosti do zaposlednih in tudi do bolnikov," je dejal. 

Napovedal je, da mora zavod doseči stabilno finančno poslovanje, kar bo omogočilo tudi investicije in razvoj. Prizadeval si bo za dobro sodelovanje s sodelavci, za vzpostavitev učinkovite komunikacije in medsebojno zaupanje. 

 
Komentarjev 3
  • dragec 09:58 21.april 2016.

    KATASTROFA

  • valerijakregar 15:52 20.april 2016.

    ma izkušnje s potapljanjem podjetij.bo že pravi.jooooooooj, kam plujemo s to bando na oblasti !!!

  • izRODEk 14:19 20.april 2016.

    Nima pojma o zdravstvu, je pa naš! #SMCinSDpress