Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Vlomilca sta se znesla nad stanovalkama

vlom Saša Despot
Zamaskirana neznanca sta nasilno vstopila v stanovanjsko hišo in se znesla nad stanovalkama.

Vodja kriminalistov PU Koper Dean Jurić je povedal, da so bili s strani Generalne policijske uprave 7. februarja obveščeni o nasilnih ropih, ki so jih na območju Slovenije izvajali dva do trije zamaskirani storilci. Roparji so nasilno vstopali v hiše, fizično napadli stanovalce ter si prisvojili denar in zlatnino.

Roparja ob prihodu policistov še v hiši

Že dan za tem je OKC Koper ob 22.10 prejel klic, kjer pa se klicatelj ni odzval. Med tekom klica je bilo slišati kričanje ženske in moškega, pri čemer je ženska klicala na pomoč policijo. Na kraj so napotili več patrulj, ki so ob prihodu v hiši našle dve močno poškodovani ženski. Ena je utrpela poškodbe nog, medtem ko je bila druga utrpela hude poškodbe glave, obe pa sta bili hospitalizirani.

V prvem nadstropju sta se še vedno nahajala roparja, ki so ju prijeli in aretirali. Gre za 30-letnega posameznika z območja Novega mesta in 42-letnega moškega z območja Kočevja. 

Žrtev zvezala in zavila v rjuho

Ko sta oškodovanki zaslišali, da nekdo poskuša nasilno vstopiti v prostore, je ena od njiju še uspela poklicati številko 113. Policisti so na podlagi telefonske številke locirali klic. Osumljenca sta kmalu po vstopu prerezala telefonsko žico. Eno od žrtev sta zvezala in zavila v rjuho.

Policisti so pri širšem pregledu okolice odkrili vozilo, ki sta ga uporabljala. Odkrili so tudi, da je pri ropu sodeloval še 36-letni osumljenec iz Kočevja, ki pa je s kraja pobegnil. Naslednji dan so ga prijeli policisti PP Kočevje.

Policisti so opravili tako hišne preiskave kot preiskave vozil osumljencev. Zasegli so predmete, za katere sumijo, da izvirajo iz preteklih kaznivih dejanj. Vsi trije osumljenci so stari znanci policije, ki so v preteklosti že bili obravnavani zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in zaradi drugih premoženjskih kaznivih dejanj.

Sodnik je za 30-letnega in 42-letnega osumljenca odredil pripor. Tretji osumljenec pa je bil zaradi zdravstvenih težav hospitaliziran. Slednji je v preteklosti stalno bival na območju Ankarana, zaradi česar sumijo, da je nudil informacijsko podporo drugima dvema storilcema.

Poskusili vdreti že dva dni prej

Policisti sumijo, da so isti storilci na istem naslovu v Barižonih poskušali vlomiti že dva dni prej. Oškodovanka je namreč dva dni pred ropom prijavila poskus nasilnega vstopa v hišo, a so vlomilci odstopili od vloma.

Podobne rope, kjer so storilci izbrali hišo na odmaknjenem kraju in fizično napadli oškodovance, je policija zaznala od 8. decembra na območju policijskih uprav Nova Gorica in Ljubljana. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 1
  • djdj 16:06 13.februar 2017.

    Zapreti barabi za vekomaj(kakšen Tajski,... zapor ne bi škodil). Če bi jaz vloilca zalotil in ga obdelal z sekiro, bi mene tožili in "sekirali" po sodiščih. Žalostno da imamo take zakone, da je kriminalec bolj zaščiten kot oškodovani.