Šport
15 ogledov

Kopitar dežurni rešitelj LA Kings

Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL končnica Reuters
Moštvo Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski hokejski as Anže Kopitar, je v severnoameriški ligi NHL vpisalo novo zmago.

Kralji so bili po kazenskih strelih boljši od Montreal Canadiens s 4:3. Ključno vlogo je odigral Kopitar, ki je zabil odločilni kazenski strel ter podal za podaljšek.

Kralji so tekmo proti kanadskim tekmecem bolje začeli. Po prvi tretjini so vodili že z 2:0 z zadetkoma Mariana Gaborika in Jeffa Carterja. A so nato gostje prišli do izenačenja, v polno sta zadela Tom Gilbert in Brendan Galagher, z zadetkom Maxa Paciorettyja pa so v tretji tretjini celo povedli s 3:2.

Kazalo je že, da bodo branilci šampionskega naslova ostali brez točke, a so v zadnji minuti srečanja kralji le izsilili podaljšek. Petinštirideset sekund pred koncem rednega dela je zadel Gaborik, pomemben gol za 3:3 pa je s podajo pripravil slovenski as Kopitar, ki je po podaljšku brez golov zadel tudi odločilni kazenski strel za pomembno zmago v boju za končnico.

Naslednjo tekmo bodo kralji odigrali čez dva dni, v noči na nedeljo po slovenskem času. Tokrat nasprotnik ne bo kanadska ekipa, bo pa prvi zvezdnik ekipe Kanadčan. V Los Angeles namreč prihaja Pittsburgh s Sidneyjem Crosbyjem.

Kopitarjev zadetek:

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Montreal Canadiens 4:3*
Anže Kopitar: podaja za 3:3 in odločilni kazenski strel za Kings

Philadelphia Flyers : St. Louis Blues 3:1
Boston Bruins : Calgary Blues 3:4*
Washington Capitals : Minnesota Wild 1:2
Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 4:2
Florida Panthers : Dallas Stars 3:4*
Nashville Predators : New York Islanders 3:4
Arizona Coyotes : Vancouver Canucks 3:2*

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.