Šport
39 ogledov

Kopitar do 680. točke v ligi NHL

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma premagala Calgary Flames s 3:0.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je za zmagovalce tokrat prispeval dve podaji. Prvo je dosegel, ko je Jeff Carter prvi gol na tekmi zadel v šestinštirideseti sekundi druge tretjine, drugo pa v 13. minuti zadnjega dela igre, ko je bil uspešen Andy Andreoff.

Carter je zadel tudi v sedmi minuti druge tretjine ter se vpisal med podajalce pri zadnjem zadetku, ki so ga dosegli gostitelji, pri katerih je Jonathan Quick obranil vseh 21 strelov za peti "shutout" sezone in 42. v karieri, s čimer je le še izboljšal rekord v ZDA rojenih vratarjev.

"Dobro je videti, da je tudi Jonathan včasih nagrajen, kajneda? Ponavadi je naš najboljši igralec. Sicer pa so bili Kopitar, Carter in Quick danes res dobri," je za lakingsinsider.com povedal trener Kraljev Darryl Sutter. Kralji so spet prevzeli vodstvo v pacifiški skupini. S 46. zmago v sezoni so izenačili svoj najboljši izkupiček po številu zmag. Pred tem so 46-krat slavili v sezoni 2013/14, ko so pozneje postali tudi prvaki.

"Želimo končati na prvem mestu v pacifiški skupini. Želimo si prednost domačega ledu. Imamo še pet tekem, da pridemo tja, kjer moramo biti," je dejal Carter. Njega in soigralce do konca rednega dela čakajo še domača tekma z Dallasom, gostovanji v Vancouvru in Calgaryju ter domača obračuna z Anaheimom in Winnipegom.

Najboljša ekipa zahodne konference Dallas je s 4:1 odpravila Arizono, Jamie Benn je na tekmi dosegel svoj 40. zadetek v sezoni, toliko jih je v Dresu Dallasa dosegel zgolj Mike Modano v sezoni 1993/94. Po številu golov je Benn trenutno drugi strelec lige za Aleksandrom Ovečkinom iz najboljšega moštva lige Washingtona. S 87 točkami pa na lestvici števila zadetkov in podaj zaostaja le za Chicagovim Patrickom Kanom. Kopitar je 11. s 70 točkami (25 golov + 45 podaj).

Druga ekipa vzhodnega dela lige Pittsburgh je s 5:2 odpravila Nashville, Phil Kessel je zadel dvakrat za zmagovalce. Ekipi Floride in New York Rangers, ki sta točkovno izenačeni na tretjem in četrtem mestu, sta tokrat končali različne volje. Florida je s 3:2 premagala New Jersey (Jonathan Huberdeau je dvakrat zadel, Jaromir Jagr pa dvakrat podal in prišel do 60. točke v sezoni, kar mu je uspelo 18-ič v karieri), Rangers pa so izgubili pri Carolini s 3:4.

Peta na vzhodu Tampa Bay je z 0:3 izgubila proti odpisanemu Montrealu, novinec Mike Condon je dosegel prvi "shutout" v NHL, New York Islanders, ki imajo toliko točk kot Tampa, so s 4:3 premagali prav tako odpisani Columbus, John Tavares je zadel dvakrat.

Šesti v zahodni konferenci San Jose je z 2:4 izgubil proti Vancouvru, ki nima možnosti za končnico, Buffalo je v boju moštev z dna vzhodnega dela s 4:1 premagal Toronto, Minnesota pa je z 2:3 izgubila proti Ottawi. Pri slednji je Jean-Gabriel Pageau zbral gol in dve podaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.