Šport
23 ogledov

Kopitar in Kralji tokrat z ničlo

Anže Kopitar Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL izgubilo z 0:1 v gosteh pri St. Louis Blues.

Edini zadetek na tekmi je padel v 44. minuti, ko je vratarja kalifornijskih hokejistov Petra Budaja matiral Jaden Schwartz. Kapetan kraljev Anže Kopitar je na ledu preživel 22 minut, v tem času pa dvakrat poskušal s streloma na gol. Vratar gostov Budaj je ubranil 24 strelov, Jake Allen pa je domačo mrežo ohranil nenačeto, ubranil je vsega skupaj 27 strelov kraljev proti okvirju vrat.

Los Angeles bo v noči na ponedeljek gostoval pri Chicagu, v noči na sredo pa bodo doma v dvorani Staples Center gostili mestne tekmece Anaheim Ducks, s katerimi si v tihomorski skupini delijo osem točk. Los Angeles (4 zmage, 4 porazi) je v St. Louisu prekinil niz štirih zmag, drugače ima ob tekmi manj eno zmago več kot rački. V pacifiški skupini presenetljivo vodi kanadsko moštvo Edmonton Oilers, ki je na osmih tekmah, sedemkrat slavilo ter enkrat izgubilo. Edmonton je zbral 14 točk.

Na vrhu lige NHL sta sicer kar dve kanadski ekip, vodijo Montreal Canadiens, na drugem mestu pa so naftarji. Hokejisti iz Montreala so vpisali osem zmag na devetih tekmah za izkupiček 17 točk. Montreal kot edino moštvo še ni vpisalo poraza po rednem delu, doslej edinkrat v novi sezoni so izgubili po podaljšku.

Izidi:

St. Louis Blues : Los Angeles Kings              1:0
Buffalo Sabres : Florida Panthers                  3:0
Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs    2:1
Detroit Red Wings : Boston Bruins                 0:1
New Jersey Devils : Tampa Bay Lightning      3:1
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins      4:5
Minnesota Wild : Dallas Stars                       4:0
Arizona Coyotes : Colorado Avalanche         2:3
Vancouver Canucks : Washington Capitals    2:5
San Jose Sharks : Nashville Predators           4:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.