Šport
13 ogledov

Kopitar: ''Malo smo se namučili''

los angeles kings Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so tokrat v severnoameriški ligi NHL gostovali pri New York Islanders in slavili zmago s 3:2.

Los Angeles Kings so vse tri zadetke dosegli v zadnji tretjini, ko so bili uspešni najprej Slava Vojnov po lepi podaji Anžeta Kopitarja, nato pa še Tanner Pearson in Tyler Toffoli.

Kralji so tekmo v Uniondalu na Long Islandu začeli dobro in bili v prvi tretjini v strelih na gol boljši z 10:7, vendar se mreža ni zatresla ne na eni in ne na drugi strani. V drugi tretjini so na ledu zagospodarili gostitelji, ki so po nekaj minutah povedli z 2:0. Najprej je gol dosegel Casey Cizikas, na 2:0 pa je povišal Aaron Ness.

Kopitar si je povsem na koncu tega dela igre prislužil izključitev zaradi oviranja domačega vratarja Kevina Poulina, ko ni mogel zaustaviti silovitega naleta proti golu in je namesto ploščka padel čez vratarja v gol. Domači napadalec Matt Martin ga je sicer vlekel iz gola za dres, vendar se mu Kopitar ni pustil izzvati. Ne glede na to je šel na klop za kaznovane, s katere se je v tretji tretjini skupaj z ekipo vrnil kot prerojen.

Kopitar podal za zadetek

Po petih minutah in 34 sekundah ostre in fizične igre je Kopitar izza domačih vrat našel Vojnova, ki je plošček potisnil mimo Poulina za znižanje na gol zaostanka. Sledil je zadetek Pearsona za izenačenje v 13. minuti igre, le minuto in 27 sekund pred koncem pa je zmagoviti zadetek za kralje po podaji Vojnova dosegel Toffoli.

"Mislim, da smo tekmo začeli kar obetavno, imeli nekaj priložnosti, vendar nismo dali gola. Druga tretjina ni bila najboljša. Malo smo se namučili, tekmeci pa so dali dva gola. V tretji tretjini smo spet zaigrali tako, kot je treba, in uspelo nam je doseči tri gole, kar je bilo na koncu dovolj za zmago," je takoj po tekmi za STA povedal Kopitar.

Kopitarjeve kralje nocoj čaka dvoboj v New Jerseyju proti Devils. "Glede na to, da smo zadnjo tekmo tam izgubili, je mogoče malce grenak priokus. Če pa pomislim na to, kar se je dogajalo pred dvema letoma, pa se je tega kar 'fletno' spominjati," je spomin na osvojitev Stanleyjevega pokala prav proti vragom obudil Kopitar.

Tampa Bay brez težav proti Racmanom

Hokejisti Boston Bruins so doma po podaljšku s 3:2 strli odpor Columbus Blue Jackets, najboljša ekipa vzhodne konference, Tampa Bay Lightning, pa presenetljivo ni imela večjih težav z najboljšo ekipo zahoda, Anaheim Ducks, in je zmagala kar s 5:1. Chicago Blackhawks, najboljše moštvo centralne skupine, so šele po kazenskih strelih s 5:4 ugnali Phoenix Coyotes, v derbiju te skupine pa so St. Louis Blues visoko s 7:3 premagali Colorado Avalanche.

Calgary Flames so v domači dvorani s 3:7 klonili proti Dallas Stars, Vancouver Canucks pa so doma v olimpijskem mestu po podaljšku z 1:2 izgubili proti San Jose Sharks.

Liga NHL, rezultati:

New York Islanders : Los Angeles Kings 2:3
Anže Kopitar: 1 podaja v 20:39 minute za LA

Boston Bruins : Columbus Blue Jackets 3:2*
Tampa Bay Lightning : Anaheim Ducks 5:1
Chicago Blackhawks : Phoenix Coyotes 5:4**
St. Louis Blues : Colorado Avalanche 7:3
Calgary Flames : Dallas Stars 3:7
Vancouver Canucks : San Jose Sharks 1:2*

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.