Šport
27 ogledov

Kopitar nominiran za prestižno nagrado

Sport 10.05.12, anze kopitar, slovenski hokejist, foto: reuters Reuters
Anže Kopitar je med tremi nominiranci za prestižno nagrado Selke, ki jo dobi napadalec, ki je v ligi NHL najboljši v obrambnih nalogah.

Poleg Anžeta Kopitarja sta za nagrado, ki nosi ime po Franku J. Selkeju, v igri še Patrice Bergeron iz moštva Boston Bruins ter Jonathan Toews, ki igra za aktualne prvake Chicago Blackhawks.

Nagrado bo dobil "napadalec, ki najbolje opravlja obrambne naloge," so zapisali na spletni strani National Hockey League (NHL). Zadnje tri nominirance so z glasovanjem določili člani Združenja profesionalnih hokejskih piscev (Professional Hockey Writers' Association) ob koncu rednega dela sezone. 

Anže prvič, Bergeron in Toews stara znanca

Patrice Bergeron je vodilni v NHL po številu dobljenih sodniških metov. V rednem delu jih je dobil kar 1015, kar je največje število v ligi v zadnjih sedmih sezonah. Boston Bruins so bili najboljša obrambna ekipa vzhodne konference in skupno druga v ligi (2,08 dobljenega gola na tekmo). Bergeron je že tretje leto zapored med tremi finalisti za nagrado Selke. Leta 2012 je bil zmagovalec izbora, lani ga je premagal Toews.

Jonathan Toews je dobil 884 sodniških metov. Na ledu je bil prepričljivo največ časa med Chicago Blackhawksi (povprečno 20 min. in 28 sek.). Lanski zmagovalec izbora je že tretjič v zadnjih štirih letih med najboljšimi tremi.

Anže Kopitar je nastopil na vseh 82 tekmah rednega dela. Od njega je več časa na ledu (od napadalcev) preživel le Sidney Crosby. Los Angeles Kings se lahko pohvalijo z najboljšo obrambo lige (2,05 dobljenega gola na tekmo). Kopitar je bil tudi najdlje na ledu ob številčnem primanjkljaju svoje ekipe med 30 najboljšimi strelci rednega dela. Hokejist iz Hrušice je prvič nominiran za to nagrado, do sedaj še nihče v zgodovini Kingsov ni bil med tremi finalisti za nagrado Selke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.