Šport
45 ogledov

Kopitar prejel klic športnega direktorja

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je od 16. junija novi kapetan Los Angeles Kings.

Hrušičan je kapetanski znak prevzel od Dustina Browna, ki ga je na dresu nosil od leta 2008. Slovenski reprezentant je 14. kapetan kraljev v zgodovini, od leta 2008 pa je bil nadomestni kapetan. Kot je za svojo spletno stran www.ak-11.com dejal Kopitar, "gre za izredno čast, a hkrati tudi za veliko odgovornost."

Kopitar je bil že dalj časa prva izbira za kapetanski trak, potem ko so ga odvzeli Brownu. Kot poudarja najboljši slovenski hokejist, se zaradi tega v prihodnje ne bo spreminjal.

"Iz svojega elementa sigurno ne bom šel. Vem, kaj me je pripeljalo do sem. Našim funkcionarjem in trenerjem je nekaj moralo biti všeč. Nisem se obremenjeval s kakršnim koli vodstvom. Potrebno je biti svoj igralec, svoj karakter in tako bo tudi naprej," je povedal Kopitar.

Hrušičan je bil v zadnji sezoni najučinkovitejši igralec, na 81 tekmah rednega dela je zbral 74 točk, to pa mu je uspelo deveto sezono po vrsti. V končnici je na petih tekmah zbral štiri točke. Januarja letos je z ekipo iz Los Angelesa podpisal novo, osemletno pogodbo.

"Breme bo sigurno malo večje. Vsi vemo, da je kapetanska vloga izredna čast, a z njo pride tudi velika odgovornost. Tega se zelo veselim in upam, da bo šlo vse kar se da gladko," je še dejal Jeseničan.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.