Šport
19 ogledov

Kopitar s točko ob drugi zmagi

Anže Kopitar Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v ligi NHL po treh uvodnih porazih vpisalo še drugo zmago.

Kralji so na domačem ledu dvorane Staples Center po izvajanju kazenskih strelov, edini zadetek je dosegel Tanner Pearson, premagali pacifiške rivale Vancouver Canucks s 4:3. Kapetan kraljev Anže Kopitar je bil podajalec za 3:0.

Kralji so veliko bolje začeli ter bili tudi podjetnejši pred nasprotnim golom v primerjavi z gostujočimi kanadskimi gosti iz Britanske Kolumbije, kar kaže tudi razmerje v strelih na gol 13:7. V prvih 21 minutah obračuna so zabili tri gole, vratar moštva iz Los Angelesa Peter Budaj, ki je zaigral na svoji 300. tekmi, pa je ubranil vseh sedem poskusov gostov. Kopitar, ki je z novo sezono postal kapetan moštva, je bil podajalec Dustinu Brownu za vodstvo kraljev 3:0 po 33 sekundah druge tretjine. Pred tem sta v prvi tretjini zadela Brayden McNabb in Pearson.

Vancouver je ujel priključek z zadetki Markusa Granlunda, Henrika Sedina ter Alexandra Edlerja, ki je ob igralcu več 35 sekund pred koncem ukanil domačega vratarja za podaljšek. Tekmo so tako odločili šele kazenski streli.

Najprej je poskusil Kopitar, a je bil gostujoči vratar Jacob Markstrom na mestu, izkazal se je tudi domači vratar Budaj, ki je ubranil poskus Svena Baertschija. V drugi seriji kazenskih strelov je zadel Paerson, ki je plošček poslal med noge vratarja, Alexandre Burrows je na drugi strani zgrešil. V tretji seriji se mreži nista zatresli, kar je pomenilo, da so kralji prišli do druge zmage v novi sezoni.

Kralji so Vancouvru, ki je z devetimi točkami vodilna ekipa pacifiške skupine, prizadejali prvi poraz. Sami imajo štiri točke in so v razvrstitvi divizije po petih tekmah četrti.

Izidi:

Boston Bruins : Montreal Canadiens                2:4
Detroit Red Wings : San Jose Sharks               3:0
New Jersey Devils : Minnesota Wild                 2:1 (podaljšek)
Washington Capitals : New York Rangers         2:4
Nashville Predators : Pittsburgh Penguins        5:1
Calgary Flames : St. Louis Blues                      4:6
Ottawa Senators : Tampa Bay Lightning          1:4
Florida Panthers : Colorado Avalanche             5:2
Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes         6:3
Chicago Blackhawks : Toronto Maple Leafs      5:4 (kazenski streli)
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets             0:3
Los Angeles Kings : Vancouver Canucks          4:3 (kazenski streli)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.