Šport
14 ogledov

Kopitar še ni izbral vratarja

Jan Urbas EPA
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes igrala četrto tekmo na svetovnem prvenstvu elitne skupine. V Ostravi bo ob 20.15 njena tekmica Finska, ki je po slabšem začetku dosegla dve zmagi. Slovenija je po treh porazih še brez točk.

Naloga bo zelo zahtevna, selektor Matjaž Kopitar pa bo najverjetneje igral tudi z drugačno taktično postavitvijo kot na tekmi s Slovaško. Na tej je bila dolgo v igri morda tudi zmaga, zato je Kopitar vse stavil na prva dva napada in na tretjega, četrtemu je namenil zelo malo časa. Danes bo verjetno drugače, saj bi takšen ritem Slovenci zelo težko zdržali, pa še precej pomembnejša tekma v boju za obstanek jih čaka že manj kot 24 ur zatem proti Norveški.

Finska je seveda jasen favorit na današnjem dvoboju. Doslej sta se ekipi na SP elitne skupine pomerili dvakrat, Finska pa je dobila oba dvoboja; leta 2003 doma kar z 12:0, leta 2006 v Latviji pa s 5:3.

Tudi danes zvečer bodo Finci napadali, svetovni podprvaki so sicer izgubili uvodno tekmo proti ZDA, nato pa so stopnjevali formo v tekmah s skandinavskima tekmecema, premagali so Norveško in Dansko.

V slovenskem taboru so se dan pred tekmo s Finci nekoliko še vedno ukvarjali z nesrečnim razpletom tiste s Slovaško. A priložnost je zamujena, točke pa bo treba loviti na preostalih štirih tekmah do konca prvenstva.

Kopitar se še ni odločil, kdo bo proti Finski branil. Luka Gračnar še ni povsem nared po lažji poškodbi kolena, Robert Kristan je sicer odlično opravil delo na tekmi s Slovaško, a jo je končal tudi precej utrujen, tako da se možnost odpira tudi za Gašperja Krošlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.