Šport
42 ogledov

Kopitar spet v igri za prestižno nagrado

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Najboljši slovenski hokejist je spet med kandidati za nagrado Selke.

Nagrado Selke v ligi NHl podeljujeju napadalcu, ki se najbolj izkažejo v obrambnih nalogah. Tudi tokrat se bo z Anžetom Kopitarjem v tej kategoriji pomeril center Boston Bruinsov Patrice Bergeron, ki lahko prestižno priznanje osvoji tretjič zapored in četrtič v karieri. Tretji kandidat je član moštva Anaheim Ducks Ryan Kesler. Zmagovalec bo razglašen 22. junija na prireditvi v Las Vegasu.

Kopitar je za nagrado nominiran tretjo sezono zapored, v zadnjih dveh pa je zaostal le za Bergeronom. Slovenski reprezentant je med napadalci prebil največ časa na ledu, v povprečju je odigral 20 minut in 52 sekund na tekmo. Na lestvici sodniških metov je bil peti, sodeloval je v 1.776 bulijih, in peti v številu osvojenih sodniških metov (950), dobil jih je 53,5 odstotkov. Kralji so zbrali 332 strelov več kot so jih dovolili tekmecem, ko je bil na ledu tudi Kopitar. Bil je drugi pri razmerju med doseženimi in prejetimi zadetki, ko je bil na ledu (+34), v rednem delu sezone je zbral 25 golov in 49 podaj.

Bergeronje osvojil kar  57,1 odstotka sodniških metov, to pa je že njegova peta zaporedna sezona, ko je osvojil vsaj 57 odstotkov bilijev. Na ledu je prebil 19:50 časa, zbral je 32 golov in 36 asistenc, njegov +- pa je znašal +12.

Keslerje finalist četrtič v karieri, prvič od leta 2011. Je med najzaslužnejšimi, da so Rački imeli 87,2-odstotno uspešnost ob igri z igralcem manj. Zbral je 21 zadetkov in 32 podaj (+5). Med napadalci je bil najboljši po številu blokiranih strelov (92).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.