Šport
42 ogledov

Kopitar spet zbiral točke

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Jeff Carter je v štirideseti sekundi podaljška zagotovil zmago ekipi Los Angeles Kings, ki je v ligi NHL na gostovanju s 5:4 ugnala CalgaryFlames.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je bil na tekmi proti kanadskemu moštvu podajalec pri obeh uvodnih golih gostov, katerih avtor je bil Milan Lucic v 10. minuti prve in 14. sekundi druge tretjine. Kopitar je na vseh štirih tekmah proti Calgaryju v sezoni dosegel vsaj točko, natančneje - enkrat je zadel in petkrat podal. Skupno ima dve tekmi pred koncem rednega dela 72 točk in je na 13. mestu med strelci. Vodi Chicagov Patrick Kane s 102 točkama.

Za Kralje, ki so se tokrat izognili nizu treh zaporednih porazov, sta sicer zadela še Andy Andreoff in Kris Versteeg. Slednji je vsega 35 sekund pred koncem rednega dela poskrbel za izenačenje na 4:4.

Kralji so s 47. zmago izboljšali svoj najboljši izkupiček zmag v eni sezoni. "Dosežeš 47 zmag, cilj pred sezono pa je bil tudi zbrati 100 točk. Blizu smo. To pa je kar dobro za ekipo, ki se lani ni uvrstila v končnico," je po tekmi povedal trener kraljev Darryl Sutter. Njegovim izbrancem do stotice manjka le še točka. Tako so točkovno izenačeni z Anaheimom na vrhu pacifiške skupine.

Prav Anaheim bo naslednji tekmec Kraljev, in sicer v noči na petek, ko bosta ekipi bržčas odločali o zmagovalcu pacifiške skupine. Anaheim je tokrat po podaljšku izgubil proti Winnipegu z 1:2, mož odločitve je bil Blake Wheeler.

Dve točki več od Anaheima in Los Angelesa v zahodni konferenci ima branilec naslova Chicago, ki je s 6:2 odpravil Arizono. Artemi Panarin je podal za tri zadetke, Andrew Ladd pa je dvakrat zadel. Kane in Jonathan Toews sta dodala po gol in podajo. Chicago zdaj za vodilnima zahoda Dallasom in St. Louisom zaostaja štiri točke.

Tri točke manj od Kopitarjevih kraljev ima San Jose, ki je tokrat s 3:0 slavil pri Minnesoti, osmi na zahodu. Patrick Marleau je zadel dvakrat. Nashville, ki bo tudi igral v končnici v zahodni konferenci, je s 4:3 ugnal Colorado. Slednji je tako drugič zapovrstjo ostal brez možnosti za "play-off".

V vzhodni konferenci je zanesljivo prvi Washington tokrat po podaljšku izgubil proti New York Islanders s 3:4. Slednji so si s tem zagotovili končnico. Pri zmagovalcih je gol in dve podaji prispeval T.J. Oshie, pri poražencih je Aleksander Ovečkin zadel dvakrat.

Kar tri ekipe na vzhodu imajo po 91 točk in se še borijo za preostali mesti v končnici. Detroit in Philadelphia sta počivala, aktiven pa je bil Boston, ki je po kazenskih strelih izgubil proti Carolini. S tem si je dve tekmi pred koncem rednega dela poslabšal možnosti za preboj med osmerico, saj imata tako Detroit kot Philadelphia do konca rednega dela na voljo več tekem (štiri oziroma tri).

So pa v končnici že Pittsburgh, ki je s po dvema zadetkoma Sidneyja Crosbyja in Carla Hagelina ter tremi podajami Nicka Bonina s 5:3 zmagal v Ottawi, New York Rangers, Tampa Bay, sinočnji medsebojni obračun so dobili prvi s 3:2, in Florida, ki je s 4:1 zmagala v Montrealu. Jaromir Jagr je dvakrat podal za zmagovalce, ki so z 99 točkami postavili rekord franšize. Dvoboj odpisanih New Jerseyja in Buffala je s 3:1 dobil slednji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.