Šport
9 ogledov

Kopitar zadovoljen s pripravami na SP

hokej Slovenija Saša Despot
S tekmo med Slovenijo in Avstrijo se je v nedeljo končal predzadnji del priprav slovenske izbrane vrste na svetovno prvenstvo elitne skupine na Češkem.

Slovenski hokejisti so na peti pripravljalni tekmi dosegli peto zmago, zdaj je pred njimi poleg zaključnih treningov le še en test, 29. aprila v Nemčiji.

Ljubljanska tekma z Avstrijo, ki so jo Slovenci, v večjem delu sicer precej boljši tekmeci, dobili tesno s 4:3, je bila zadnja na domačem terenu. Zdaj bo sledil le še prijateljski obračun z Nemci, 2. maja pa premiera na SP z Belorusijo.

Selektor Matjaž Kopitar je po nedeljski tekmi naredil še en rez v ekipi, odpovedal se je Anžetu Kuraltu in Roku Leberju. "Upam, da ne bo nobene poškodbe, nekaj rezerve pa je treba imeti. A to je treba narediti in to je bila današnja odločitev," je skrajšani seznam pospremil Kopitar, ki prvega aduta ekipe, svojega sina Anžeta, pričakuje v torek.

"Veliko je bilo dobrega, tako da bomo gledali s pozitivne strani. Bili smo dominantni večino tekme, štiri minute kazni so nam malo vzele moment. Takrat smo dobili gol, a napaka je tudi to, da ne daš gola, če imaš toliko priložnosti. Malo moramo poenostaviti, na tem delamo in bomo še delali, upam, da bo šlo potem tudi več v gol," je dvoboj s severnimi sosedi ocenil selektor.

V nedeljo je bilo na klopi sicer kar 26 igralcev, tako da je lahko ena peterka v vsaki tretjini tudi počivala. A širša baza je v tem delu priprav še razumljiva, selektor pa ima tako še nekaj rezerve, če bi se kaj zalomilo pri poškodbah. Čaka pa še na Andreja Tavžlja, ki še igra v ruski drugi ligi, vratar Luka Gračnar pa je sicer že končal klubsko sezono, a je še imel nekaj obveznosti pri prvakih iz Salzburga. Kopitar je napovedal, da bo na SP zelo verjetno odpeljal devet branilcev.

Uigravali bodo tri, če ne štiri, stalne peterke

Program reprezentance predvideva današnji prost dan, potem pa še devet treningov, zadnji bo v ponedeljek, 27. aprila, potem pa bo ekipa odpotovala v Nemčijo in od tam na Češko. "Ko delamo video analize, smo fantom predstavili, na kaj bo treba biti pozoren. Skupina A je skupina A, napake se kaznujejo. Začeli bomo uigravati tri peterke, ki bodo zdaj že kar stalne, če ne kar vse štiri. Detajle bomo zdaj začeli trenirati, tako kot igro z igralcem več in manj," je o zadnjih izzivih dejal selektor.

Priprave so letos opravili delno na Jesenicah, delno pa v Ljubljani. "Naučili smo se, da moraš poskrbeti, da ni monotono. Fantje morajo biti vseskozi na visoki moralni ravni, tudi prosti dnevi so koristni. Če pelješ utrujeno ekipo na SP, si že na startu hendikepiran. Tekmece že spremljamo, sploh te prve nasprotnike. Dobili bomo nekaj gradiva, še posebej je pomembno, ker so menjali trenerje in potem se zamenja sistem. A te velike ekipe se bodo spreminjale do konca. Razen prvih dveh bomo ostale preučevali, ko bomo tam," je o tem, kaj še čaka igralce in strokovni štab, dejal Kopitar.

"Utrujeni, utrujeni ... na prvenstvu bo tudi hudo. Včeraj nismo trenirali, a danes se je videlo, da so že bistveno bolj sveži kot na Jesenicah. A tam je bil najhujši ritem, zdaj se vse skupaj umirja," pa je ugibanja o tem, da so morda slovenski igralci zaradi napornega ritma utrujeni, hitro končal Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.