Šport
12 ogledov

Kopitar: Želje? Še enkrat osvojiti ligo NHL!

sport 27.08.13, Anze Kopitar, TK pred odhodom v ZDA, hokej, ledena dvorana, Bled Anže Petkovšek
Anže Kopitar je v pogovoru za svojo spletno stran Anzeseleven.com ocenil leto 2013 in si zadovoljen zaželel zdravja v novem, ko bo prvič nastopil tudi na olimpijskih igrah.

Pred odločilnimi boji v ligi NHL, kjer je njegovim Los Angeles Kings po slabšem začetku sezone le steklo, bodo najboljši hokejisti čez lužo prekinili tekmovanje in odpotovali neposredno v ruski Soči, kjer se bodo udeležili prestižnega olimpijskega turnirja, prvič pa bo na letalu tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki ga bodo risi nestrpno pričakovali ob Črnem morju.

"Želja je vsekakor še enkrat osvojiti ligo NHL, to ni nobena skrivnost. Kaj pa si želim sam? Zdravja. Če si zdrav, se preostale stvari same postavijo na svoje mesto. Upam, da bo zdravje služilo, kar se bo dogajalo na ledu in zunaj njega, pa mislim, da tudi ne bo presenečenje," je ob zaključku starega leta za Anzeseleven.com povedal Hrušičan.

"Rezerve so na vseh področjih"

Skupaj z LA Kings se je pobral po nekaj slabšem začetku sezone, a v močni pacifiški diviziji ga čaka še veliko dela. Daleč od tega, da bi bila končnica za kalifornijski klub, ki je nazadnje igral v konferenčnem finalu lige NHL, leto prej pa osvojil Stanleyjev pokal, zagotovljena. 

"Razporeditev po konferencah je letos malce drugačna in vidi se, da je pacifiška divizija zelo močna in izenačena. Trenutno smo v redu in v položaju, ki pelje v končnico, a do konca sezone je treba odigrati še kar nekaj hokeja. Še naprej se bo treba boriti in dobro igrati ter se nato uvrstiti v končnico," je nadaljeval Kopitar.

"Rezerve so še na vseh področjih naše igre. Imamo občutek, da lahko igramo še boljši hokej. Naši vratarji so svoje delo opravili odlično. Igralci v polju pa še lahko izboljšamo igro. Če nam to uspe, bomo imeli zelo dobro izhodišče in zelo dobre možnosti za končnico. Sama končnica je zelo dolga, tako da je na visoki ravni treba ostati kar nekaj časa."

Pohvale za oba rezervista

Precej črnila je bilo čez lužo prelitega zaradi poškodbe vratarja ameriške olimpijske reprezentance Jonathana Quicka, a se Kraljem njegova odsotnost ni preveč poznala. Odlično sta ga namreč zamenjala rezervist Ben Scrivens in nato še Martin Jones, ki je prišel iz AHL.

"V oba smo zaupali, a sta se nato prikazala v neverjetni luči in svoje delo opravila vrhunsko. Tudi zdaj sta v zelo dobri formi, in to je vsekakor nekaj, kar bomo še potrebovali za naslednje zmage in nabiranje novih točk," je oba vratarja pohvalil Kopitar, ki zdaj v napadu igra z Dwightom Kingom in Jeffom Carterjem.

"Vedno, kadar se napadi zamenjajo, potrebuješ tekmo ali dve, da se ustvari potrebna kemija. Trenutno mislim, da igramo kar v redu. Lahko je še bolje, a glede na to, da dosegamo gole in smo vedno nevarni za nasprotnika, je to dober znak. Upajmo, da bomo tako igrali še naprej. Imamo tudi zelo dobro obrambo oziroma igramo dober hokej na vseh delih igrišča. To je lepa pohvala, vendar je sezona še dolga in zgodi se lahko še marsikaj."

"Tina Maze in skakalci so imeli vrhunsko sezono"

Tokrat bi Gorenjec lahko še pred tako želenim Stanleyjevim pokalom dobil nagrado Selke, ki jo prejme napadalec, ki se najbolj izkaže v obrambnih nalogah, toda slovenski reprezentant meni, da bi bila to zgolj češnja na torti uvrstitve v končnico.

"To, da te uvrščajo v krog igralcev, kot sta (Pavel) Dacjuk ali (Ryan) Kesler in vsi preostali, ki so to nagrado že osvojili, je zanesljivo zelo lepa pohvala. A moj prvi cilj je, da se naša ekipa uvrsti v končnico. Če morda pride še kaj povrhu, pa bo zelo lepo," je pristavil.

"Leto 2013 je bilo kar zanimivo. Glede na 'lockout' v ligi NHL sva imela z bratom Gašperjem možnost odigrati nekaj skupnih tekem za Moro na Švedskem. Nato smo s Kralji zopet prišli do konferenčnega finala, tako da lahko govorim o kar uspešnem letu. Tudi zdaj nam kaže dobro, tako da upajmo, da se bo tako nadaljevalo tudi v letu 2014. Slovenski športniki? Mislim, da je imela Tina Maze vrhunsko sezono, tako kot so bili vrhunski tudi naši smučarji skakalci. Zelo težko je izpostaviti samo enega ali nekaj primerov. Mislim, da smo Slovenci kot športniki vsi dosegli super rezultate, tako da bi bil zelo krivičen, če bi izpostavil samo enega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.