Šport
19 ogledov

Kopitarja izbrali s posebnim razlogom

kopitar team evropa Youtube
Slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja je doletela nova čast.

Najboljši slovenski hokejist bo na prihajajočem svetovnem pokalu v Kanadi opravljal vlogo kapetana reprezentance Evrope!

Selektor Ralph Krueger je imel na voljo več kandidatov, kot so Zdeno Chara, Mark Streit, Frans Nielsen, Dennis Seidenberg ali Marin Hossa, vendar se je naposled odločil za slovenskega reprezentanta. Odločitev ni bila pogojena izključno z igralcem, temveč tudi s tem, kaj ta igralec predstavlja. Selektor je po daljšem premisleku prišel do spoznanja, da ni boljšega kandidata od Kopitarja.

''Glavni razlog, da smo izbrali Anžeta, je ta, da je izbira zelo simbolična glede na to, kaj predstavlja Team Europe,'' je za NHL.com povedal Krueger. ''Kot edini Slovenec v ligi NHL, je moral Kopitar premagati številne ovire, da je postal igralec, kakršen je. Nekatere druge države imajo več predstavnikov - Danska, Nemčija, Švica, Slovaška. Če pogledamo Pierra-Edouarda Bellemara, Kopitarja, Matsa Zuccarella ali Thomasa Vaneka, vidimo posamezne narode. Oni so sami,'' je dodal selektor.

Omenjeni štirje hokejisti - Kopitar (Slovenija), Bellemare (Francija), Vanek (Avstrija) in Zuccarello (Norveška) - so edini predstavniki svojih držav na hokejskem svetovnem pokalu.

''Zelo sem vesel. To je velika čast, saj imamo fante, ki so bili kapetani svojih ekip v ligi NHL, medtem ko jaz nisem bil. Imenovali so me za kapetana v Los Angelesu, vendar nisem odigral še nobene tekme. Da, na dresu bom nosil črko C, a za uspeh bom potreboval pomoč vodij,'' je odločitev selektorja pospremil Kopitar, ki upa, da se mu bo onkraj Atlantika kmalu pridružil še kakšen slovenski hokejist.

''Na žalost ni nikogar drugega, a tako pač je. Upam, da bomo zdaj, ko smo se uvrstili na olimpijske igre, naredili korak v pravo smer in pripomogli k razvoju hokeja. Upoštevajoč gospodarsko stanje in vse drugo, je zelo težko. Povsem preprosto. Če ni denarja, ne gre, ker je to drag šport. Upam, da bo v prihodnjih letih še komu uspel preboj in bo prišel sem,'' je povedal Kopitar.

Na hokejskem turnirju v Torontu, ki bo na sporedu od 17. septembra  do 1. oktobra, bo nastopilo osem reprezentanc, in sicer Kanada, ZDA, Rusija, Švedska, Finska, Češka, Team Severna Amerika (do 23 let) in Team Evropa. Gre za tretjo izvedbo svetovnega pokala po letih 1996 in 2004.  Svetovni pokal je nasledil nekdanji Canada Cup, ki so ga organizirali v letih 1976, 1981, 1984, 1987 in 1991.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.