Avto
40 ogledov

Koprčan z 200 km/h v Italijo, policista za njim

Policija, policijski avto
1/3
Žurnal24 main
Primorski prometni policisti imajo za seboj noč, polno adrenalina. Loviti so morali podivjavnega voznika, ki je z veliko hitrostjo zbežal v Italijo, pri tem pa med drugim vozil v nasprotno smer in se zaletaval v policijsko vozilo.

Prometni policisti so ob 4.10 v okolici Kopra ustavljali voznika audija A3 bele barve, ki se kljub večkratnemu poskusu ustavljanja in zasledovanju ni ustavil. Bežanje je s hitrostjo med 170 in 200 kilometri na uro nadaljeval po avtocesti v Italijo, so v izjavi za javnost zapisali na Policijski upravi Koper.


Policista sta na podlagi sporazuma med vladama Republike Slovenije in Republike Italije o čezmejnem policijskem sodelovanju nadaljevala sledenje bežečega voznika v Italijo. Ko sta ga v predoru Carso želela prehiteti, je večkrat trčil v policijsko vozilo, nato je njegovo vozilo obrnilo v nasprotno smer vožnje. Voznik je nekaj časa vozil v nasprotno smer, nato vozilo obrnil in nadaljeval bežanje v pravilni smeri vožnje.

Pri tem je trčil v policijsko vozilo in se ustavil. Policista sta voznika, 28-letnika iz okolice Kopra, prijela in pridržala. Takrat so na kraj prispeli italijanski varnostni organi, ki so prevzeli nadaljnji postopek.

Komentarjev 13
  • reider 19:01 23.oktober 2012.

    Po moje so večina del nevarna,ena bolj ena manj. Če pa že napr primerjaš dela gradbenih delavcev in policistov, pa se bi vseeno večino časa slabše počutil v policijskih uniformah. Gradbeni material je predvidljiv, človek, ki ga moraš legitimirat,aretirat pa ...prikaži več nepredvidljiv. Drugače pa ne ne delam v pisarni-Delal sem od vseh kmetijskih, nekaterih gradbenih in težkih kovinarskih del, trenutno pa z obdelovalnimi stroji. In še vedno se mi zdi problem da bi kot policist šel v gostilno delat red, kjer se par tipov pretepa,ali pa ustavljat takega debila kot ta v članku.

  • Luchya 22:06 22.oktober 2012.

    Me prav čudi, da policaji sploh še kaj delajo zaradi takih nehvaležnih drekov v naši državi... To, da so tega idiota spravili dol iz ceste, ne pomeni nič - če bi pa en tak idiot koga ubil zaradi svojega divjanja, ...prikaži več pa bi bla itak spet kriva policija. Tako govno je možno v taki gnili državi...

  • zavesten 20:28 22.oktober 2012.

    če hočeta miličnika ostati živa pa naj bosta z svojo nono doma,tam se jima nebo nič zgodilo.delavci vsak dan lahko izgubijo življenja na delovnem mestu ki so veliko nevarnejša od dela miličnikov