Slovenija
27 ogledov

Kordežu se nasmiha okrog 20 tisoč evrov odškodnine

Kordež: "Ta trenutek sem prava tarča za raznovrstne diskreditacije." (Foto: IFP) Žurnal24 main
Ker je sodba razveljavljena, je bil v zaporu neupravičeno, za to pa človeku pripada odškodnina.

Kordež je bil včeraj po letu in štirih mesecih izpuščen iz zapora, saj je vrhovno sodišče njegovo obsodbo zaradi procesnih napak razveljavilo. 

Pojasnila vrhovnega sodišča, za kakšne procesne napake je šlo, še pričakujemo, prav tako za pojasnila še ni dosegljiv Kordežev odvetnik Janez Hočevar, v odvetniški pisarni so nam dejali le, naj pokličemo kasneje. Ker je bila sodba razveljavljena, je bil Kordež od 26. julija lani neupravičeno v zaporu, za kar je mogoče od države zahtevati odškodnino. Ali jo bo, še ni znano, toda v primerih neupravičenega zapora država ob poravnavah ponudi nekaj več kot 40 evrov za vsak dan, ki ga posameznik neupravičeno preživi v zaporu. Kordežu bi tako pripadala odškodnina v višini okrog 20 tisoč evrov. 

Če je vrhovno sodišče odredilo ponovno sojenje in bo znova obsojen na zaporno kazen, pa naj ne bi imel pravice do odškodnine, če bo dosojena zaporna kazen daljša od tega, kar je že odsedel. 

Merfin devet milijonov dobička, Merkur minusa 

Kordež je bil obsojen, ker je s preprodajo Merkurjevega centra v Primskovem Merkur oškodoval za devet milijonov evrov. Najprej ga je kupila družba Merfin, ki je bila v lasti Merkurjevih menedžerjev in je izvedla menedžerski prevzem Merkurja, nato ga je za devet milijonov evrov kupil Kograd Igem, na koncu pa ga je za isto ceno, torej za devet milijonov več, kot ga je prodal Merfinu, odkupil Merkur, teh devet milijonov evrov pa je ostalo v Merfinu. 

Komentarjev 11
  • janez 15:08 04.december 2014.

    Kdaj se bomo Slovenci odločno uprli tej drhali!

  • maresem 14:07 30.oktober 2014.

    Pa kaj mi plačujemo... sodnike ali nesposobno bagro, ki se ima za sodnike?!

  • slajan 13:27 30.oktober 2014.

    REŠITEV ZA NAVADNE DRŽAVLJANE: ODJE...I DRŽAVO in DAVKE!!!!!