Slovenija
43 ogledov

Koren Gombočeva ni več poslanka

Alenka Koren Gomboc Mediaspeed.net
Razrešeni sekretar Žnidar se je danes vrnil v poslansko skupino, Koren Gombočeva pa se je poslovila.

Državni zbor je potrdil sklep o prenehanju mandata poslanki SDS Alenki Koren Gomboc, ki je v zadnjem času na očeh javnosti zaradi domnevno spornih ravnanj. V poslanske klopi se je namreč vrnil njen strankarski kolega Ljubo Žnidar, ki ga je vlada razrešila s funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Vlada je Žnidarja na podlagi njegova odstopne izjave razrešila v sredo. Z njegovo vrnitvijo na mesto poslanca je morala DZ zapustiti Koren Gombočeva, ki je v poslanskih klopeh nadomestila Žnidarja, ko je nastopil funkcijo državnega sekretarja.

V SDS čakajo na forenzika

V SDS se zaenkrat še niso opredelili do ravnanj svoje sedaj že bivše poslanke, so pa napovedali, da bodo odločitev sprejeli potem, ko bo opravljena forenzična preiskava domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala.

Žnidar je v izjavi novinarjem ob robu seje pojasnil, da je bila vrnitev v poslanske klopi njegova prostovoljna odločitev in da je zadeve tehtno razmislil. Po njegovem mnenju bo v roku meseca ali meseca in pol izoblikovana nova vlada, kar bo pomenilo odhod ministrov in sekretarjev sedanje vlade. "Če sem to storil malo prej, sem pa tudi polemiko v DZ rešil v enem zamahu," je dejal.

Komentarjev 8
  • graff 21:50 07.februar 2013.

    Alenka Koren Gomboc se vozi po Ljubljani, ko ji naenkrat na okno avtomobila potrka brezdomec."Dej mi 10 EUR....."Alenka brez besed odpelje naprej, ko čez nekaj časa zopet potrka isti brezdomec:"Dej mi 10 EUR....."Vsa jezna pohodi gas. ...prikaži več Čez kakšnih 20 minut vožnje pa po oknu zopet trka isti brezdomec. Alenka se ujezi:"Pa dobro - kako vam to uspeva, da ste brez avta in vedno pred menoj?!!"Brezdomec:"Dej mi 10 EUR, pa ti pomagam iz krožišča......"

  • ac-dc 15:51 07.februar 2013.

    Včeraj je bila z eno nogo zunaj, danes pa je punca uspela preko praga potegniti še tadrugo nogo...Jaz ji napovedujem lepo kariero v kakem resničnostnem šovu... s Franco bi lahko nastopala skupaj in gledanost bi bila zagarantirana.

  • Scott 14:49 07.februar 2013.

    Kdaj gre janković na wc zagotovo vesta modern dorfer in jaklić, saj se ga vedno in povsod tiščita tako, da verjetno tudi na wc-ju.?