Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Korenina ga je pokopala pod seboj

Slika je simbolna. Reuters
Pri spravilu lesu na Tolminskem se je smrtno ponesrečil 38-letni moški.

V bližini ceste med planino Stador in Kobalo na Tolminskem se je zjutraj  pri delu v gozdu zgodila smrtna nesreča. Zaradi hudih telesnih poškodb je umrl 38-letni moški.

Odpravljali posledice žledoloma

Trije moški so v gozdu, ki se nahaja na izredno strmem pobočju nad cesto, spravljali les z namenom odpravljanja posledic žledoloma. Pri spravilu lesa iz gozda so si pomagali tudi s traktorjem, z zadaj nameščenim vitlom in jeklenico. 20 metrov dolgo jeklenico so ovili okoli debla drevesa, da bi ga zvlekli do ceste. Preden so začeli vleči, je 38–letni moški iz Tolmina odžagal vejo, ki je ovirala pot omenjenemu deblu. Deblo se je zato premaknilo in sprostilo večjo korenino, ki se je odvalila po pobočju in 38-letnega moškega pokopala pod seboj. Utrpel je hude  poškodbe  glave, so ugostovili novomeški policisti z zbiranjem poročil in ogledom terena. 

Varnostna čelada ni pomagala

38-letnik je bil opremljen z varovalno opremo (rokavice, delovna obleka, delovni čevlji, varnostna čelada).Takoj po nesreči sta do nezavestnega moškega prišla tudi druga dva delavca, vendar je poškodovani moški kmalu zatem še pred prihodom reševalcev na kraj podlegel telesnim poškodbam. 

Zdravnica iz Zdravstvenega doma  Tolmin je na kraju lahko žal le potrdila smrt 38-letnika in v zvezi z obravnavanim primerom odredila sanitarno obdukcijo. O zadevi pa so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Obveščen je bil tudi pristojni inšpektorat za delo. Policisti in novogoriški kriminalisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Komentarjev 1
  • miro 13:50 19.september 2014.

    Ob tako tragični nesreči pa verjetno res niso klicali Novomeške policiste v Tolmin. Ponesrečenec pa naj počiva v miru. Z vsem spoštovanja do preminulega bi lahko malo popazili na novinarske race, ali pa se poučili o zemljepisu naše prelepe Slovenije. ...prikaži več. Se opravičujem a me je to preveč zbodlo sto vašo šlamparijo.