Slovenija
29 ogledov

Korošice vesele, da imajo delo

slovenija 16.01.14. Boxmark Leather, sivilje, foto: mojca marot Mojca Marot
Boxmark Leather. Vrnili so se na Koroško in zaposlili 150 nekdanjih Preventovih šivilj.

"Presrečna sem, da sem spet dobila delo in sem bliže domu," je dejala Alojzija Šmit iz Ribnice na Pohorju, ena od nekdanjih Preventovih šivilj, ki jih je podjetje Boxmark Leather iz Kidričevega v tem tednu znova zaposlilo.

Najeli so namreč halo podjetja Eurocity v Otiškem Vrhu in v njej znova zagnali proizvodnjo avtomobilskih prevlek. Delo je dobilo kar 150 šivilj, še 50 pa jih nameravajo zaposliti v prihodnjih tednih in mesecih. Seveda če bo šlo vse po načrtih. A doslej je direktor Boxmarka Marjan Trobiš držal besedo. Februarja lani, ko so bili proizvodnjo iz Radelj zaradi velikega upada naročil primorani seliti v Kidričevo, je namreč obljubil, da se bodo na Koroško kmalu vrnili. Nekaj šivilj pa so kljub temu obdržali in jih na delo v Kidričevo vsak dan vozili z avtobusi. Za številne je bilo to naporno, a so stisnile zobe, saj služb na Koroškem, zlasti za ženske, preprosto ni. Prej kot v enem letu pa je podjetje spet našlo prostor za proizvodnjo na Koroškem. Resda ne v hali v Radljah, ki so jo že prej imeli v najemu in je stečajni upravitelj zanjo včeraj na javni dražbi že šestič iskal kupca, pač pa v Otiškem Vrhu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.