Šport > Nogomet
30 ogledov

Kosanović ni več trener, menja ga Karapetrović

milorad kosanović trener olimpija Saša Despot
Iz ljubljanske Olimpije so sporočili, da so v procesu reorganizacije in racionalizacije poslovanja kluba sporazumno prekinili sodelovanje s trenerjem Miloradom Kosanovićem.

Novosadski trener Milorad Kosanović, ki je vodenje Olimpije Ljubljane prevzel oktobra, ko je klub končal sodelovanje z Andrejem Razdrhom, še pred koncem nove klavrne sezone za zeleno-bele zapušča ljubljanski klub. Člansko moštvo bo do nadaljnjega vodil dolgoletni pomočnik Darko Karapetrović, so v sredo dopoldne sporočili iz tabora zmajev.

"Milorad Kosanović ni več trener članskega moštva NK Olimpija Ljubljana. Klub je s 63-letnim strokovnjakom iz Novega Sada dosegel dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Kosanović, ki je zeleno-bele prevzel oktobra lani, je ekipo zadnjič vodil v nedeljo proti Krki. Člansko moštvo bo po novem vodil dosedanji pomočnik trenerja Darko Karapetrović," so zapisali.

Šest barvitih mesecev v Ljubljani

"S to potezo se nadaljujeta procesa reorganizacije in racionalizacije poslovanja Olimpije. Končni cilj je samovzdržna, stabilna Olimpija, ki bo poslovala v skladu z zmožnostmi in gradila pretežno na lastnemu kadru. Ker želimo še naprej, tako kot je bila praksa do sedaj, redno izpolnjevati svoje obveznosti, bomo nadaljevali proces optimizacije na vseh področjih. Verjamemo, da bodo posledice teh potez rezultirale v poslovno trdni in športno uspešni Olimpiji," še piše v sporočilu za javnost.

Kosanović je ekipo prevzel kmalu po začetku sezone v oktobru, dan pred svojim odhodom iz Ljubljane pa je od vodstva lige dobil tekmo prepovedi in 200 evrov kazni zaradi zapuščanja tehničnega prostora, protestiranja in žaljenja po odstranitvi na zadnji ligaški tekmi s Krko.

Žaljenje Mendyja in dvoboj z Udovičem

Kosanović se je na napačnih straneh slovenskega dnevnega časopisja pojavljal tudi zaradi dogodkov na tekmah z Mariborom, kjer naj bi skupaj z varovancem in rojakom Miroljubom Kostićem na rasni osnovi žalil napadalca Maribora Jeana-Philippeja Mendyja.

Svojo prihodnost je z odhodom srbskega trenerja pogojeval tudi zdaj že bivši športni direktor kluba Sašo Udovič, ki ga je vedno bolj naveličani predsednik in glavni pokrovitelj kluba Izet Rastoder "odžagal" pred manj kot mesecem.

Komentarjev 1
  • Tupamaros 12:25 30.april 2014.

    Back to future. Čefurje za trenerje in premierje.