Šport > Košarka
117 ogledov

Slovenci evropski podprvaki

košarka 3x3 SP KZS/Facebook
Slovenija je na evropskem prvenstvu v košarki 3 na 3 osvojila srebrno medaljo.

Slovensko ekipo so sestavljali Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Simon Finžgar, ki je bil na koncu izbran tudi v najboljšo trojko prvenstva.

V finalu je Slovenija izgubila z Latvijo s 13:16. Finale je bil zelo izenačen, odločilne proste mete pa so Latvijci zadeli 20 sekund pred koncem.

"Ni nam uspelo ubraniti naslova, zato smo trenutno še malce razočarani. Verjamem pa, da bomo po prespani noči zadovoljni s prikazanim in srebrno medaljo. Evropsko prvenstvo v Amsterdamu je bilo odlično organizirano. Turnir je bil naporen, tekme pa zelo težke. Evropsko prvenstvo je še močnejše kot svetovno, saj tu nastopa 12 najboljših ekip, ki si nastop priigrajo preko kvalifikacijskega turnirja," je po koncu EP povedal Finžgar.

Na evropskem prvenstvu v Amsterdamu je nastopilo dvanajst najboljših evropskih ekip. Slovenija, ki je branila zlato medaljo z lanskega evropskega prvenstva, je v predtekmovanju dobila obe tekmi, v četrtfinalu je izločila Rusijo, vstop v finale pa si je zagotovila z zmago proti Ukrajini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.