Slovenija
24 ogledov

Branki Gabriel leto in pol pogojno

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Nekdanja direktorica kadrovskega in splošnega sektorja družbe Branka Gabriel je na celjskem okrožnem sodišču danes priznala krivdo. Sodišče ji je dosodilo leto in pol pogojne zaporne kazni na preizkusno dobo treh let.

Nekdanjo direktorico kadrovskega in splošnega sektorja družbe Branko Gabriel zaradi domnevnega kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, sodišče v Celju obsodilo na leto in pol pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo treh let. Takšno kazen je predlagal tožilec. Gabrijelova se na sodbo ne bo pritožila, piše Dnevnik.

Oškodovali sta sklad

Obtožnica je Hildo Tovšak, ki je bila obsojena že pretekli teden na dve leti zapora, in Gabrielovo bremenila, da sta Majdi Volk naročili, naj iz blagajne vzajemne pomoči nekaj več kot 400.000 evrov nakaže na transakcijske račune družb Vegrad, Vegrad Projektivni biro in Vegrad Inde. Del teh sredstev, ki so bila namenjena družinam dveh umrlih delavcev, naj bi Tovšakova in Gabrielova vrnili v blagajno vzajemne pomoči, tako naj bi delavce in podjetniški sindikat dejansko oškodovali za okoli 220.000 evrov.

Komentarjev 1
  • dragec 12:32 16.april 2013.

    Priznajte krivdo in dobite POGOJNO - ali na leto dni. Ukradite eno milka čokolado, takoj dobite leto dni zapora.