Šport > Košarka
18 ogledov

Vročica iz Miamija navdušila Kitajsko

lebron james dwayne wade EPA
Aktualni prvaki lige NBA Miami Heat so na Kitajskem odigrali prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono najmočnejše košarkarske lige na svetu. V atraktivni predstavi, ki je navdušila številne gledalce, so s 94:80 premagali Los Angeles Clippers.

Prvaki lige NBA, košarkarji Miamija, so v razprodani dvorani v Pekingu odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem v okviru priprav na začetek lige z Los Angeles Clippers in zmagali s 94:80. LeBron James in soigralci so navdušili gledalce, ki so večino tekme spremljali stoje in z bučnim navijanjem proslavili vsako atraktivno potezo Američanov.

lebron james | Avtor: EPA EPA
Dvorana Wukesong, v kateri so ZDA na olimpijskih igrah 2008 osvojile zlato medaljo, je bila polna do zadnjega kotička. Gledalci so z navdušenjem pozdravili igralce obeh moštev, še posebej pa prvega zvezdnika lige LeBrona Jamesa. Ta se jim je oddolžil z nekaj lepimi zabijanji in dvajsetimi doseženimi točkami. Nova okrepitev prvakov Ray Allen je zbral 15 točk, od tega štiri trojke. Na drugi strani je največ točk dosegel Blake Griffin (19).

Za Miami je zaigral tudi Dwyane Wade, ki se vrača po operaciji kolena in ki je včeraj podpisal bogato sponzorsko pogodbo s kitajskim proizvajalcem športne opreme Li Ningom. Njegovi športni copati bodo v približno 9000 prodajalnah Li Ning po celem svetu na voljo za 120 dolarjev.

Košarka je na Kitajskem med najbolj priljubljenimi športi. Igra jo približno 300 milijonov ljudi, tamkajšnje državno prvenstvo pa je v zadnjih letih dobilo tudi malce pridiha iz lige NBA. V prejšnji sezoni so prvaki postali igralci Ducks iz Pekinga, ki so v svoje vrste zvabili nekdanjega zvezdnika lige NBA Stephona Marburyja, letos pa se bo kitajskim gledalcem predstavil še en vrhunski košarkar, Tracy McGrady.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.