Slovenija
19 ogledov

Košarkarji bodo Jesenice, če bo treba, iztožili

dopis Jesenice Žurnal24 main
Jesenice nočejo plačati dogovorjenih dodatnih 200.000 evrov za evropsko prvenstvo v košarki.

Jeseniški občinski svet je odločil, da ne bodo plačali dodatnih 200.000 evrov za organizacijo lanskega evropskega prvenstva v košarki. Župan Tomaž Tom Mencinger je sicer predlog odloka, s katerim bi omogočili dodatno plačilo, dal na glasovanje, a ga pospremil z izjavo, da je Občina Jesenice poravnala vse svoje obveznosti do prirediteljev evropskega prvenstva v košarki in plačilo za druge ne bi bilo pošteno. Občinski svetniki so dodatno plačilo zavrnili s 14 glasovi proti enemu.

Spomnimo, ko sta Ptuj in Novo mesto odstopila od organizacije, so se dogovorili, da bo tekmovanje v Celju, ki pa ni želelo plačati kotizacije. To so si razdelili Ljubljana, Koper in Jesenice, v zameno pa naj bi dobili denar za obnovo dvoran, ki je bil namenjen za obnove na Ptuju in v Novem mestu. Ljubljana denarja za obnovo Hale Tivoli ni dobila, zato ji ni bilo treba plačati dodatne kotizacije, Koper je denar dobil in jo je plačal, Jesenice pa so dobile tri milijone evrov za obnovo dvorane, zdaj pa se želijo dodatnemu plačilu izogniti.

Tiskovni predstavnik Košarkarska zveze Slovenije (KZS) Anže Blažič nam je včeraj zvečer dejal, da nima nobene uradne informacije o tem, da Jesenice nočejo plačati dodatne kotizacije, zato zadeve ni želel komentirati. Že dopoldne pa nam je povedal, da je župan pričakoval vsa poročila, kar je tudi skladno s pogodbo: "Zadnje vsebinsko poročilo je ta ponedeljek prinesel generalni sekretar, in kakor vem, je župan na sestanku dejal, da je vse okej."

Po naših neuradnih informacijah je KZS pripravljena za izterjavo denarja, ki bi bil namenjen reprezentanci, iti do konca, torej tudi v izvršbo in tožbo. Rok za plačilo 200.000 evrov je sicer šele v letu 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.