Šport
20 ogledov

Kosi izenačil rezultat kariere

sport 11.02.13. Klemen Kosi, slovenski smucar, Klemen Kosi of Slovenia speeds do EPA
Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v prestižnem Kitzbühlu.

Na zmagovalni oder sta se uvrstila še Italijan Dominik Paris z zaostankom dveh stotink sekunde in Francoz Guillermo Fayed, ki je bil 21 stotink sekunde počasnejši od Jansruda. Najboljši Slovenec je bil Klemen Kosi na 14. mestu (+0,66).

"Nisem razmišljal o skrajšani progi, od koder bi pač startali bi se na progo podal maksimalno. Ko so znižali start me je kondicijska trenerka spomnila, da so zdaj pravzaprav ostali tisti odseki proge, na katerih sem bil najhitrejši. Rekel sem si, da zdaj imam priložnost, da grem na vse ali nič in na koncu se mi je izšlo. Izenačil sem rezultat kariere, zgodilo pa se je še nekaj zelo posebnega. Pred Kitzbühlom sem bil trikrat med točkami svetovnega pokala, zdaj pa mi je to uspelo ponoviti v dveh dneh, kar je res fantastično. Te točke v smuku sem si zelo želel, saj sem jim bil že kar nekaj časa blizu. Danes se je vse lepo izšlo, kar je super," je po tekmi dejal Kosi.

Triindvajsetletni Mariborčan je še tretjič v dveh dneh osvojil točke v svetovnem pokalu, potem ko je bil v točkah tudi na petkovih dveh tekmah, 29. na superveleslalomu in 15. v kombinaciji, ki je za točke štel s superveleslalomom in slalomom. V trideseterico se je 30. mestom uvrstil še en Mariborčan Boštjan Kline (+1,13). Andrej Šporn je tekmo končal na 39. mestu (+1,28), Rok Perko pa je po dobrem začetku naredil napako in odstopil.

Kosi je s 45 točkami na 81. mestu najvišje uvrščeni Slovenec v skupnem seštevku svetovnega pokala. V smukaškem seštevku z naskokom 127 točk vodi Jansrud pred Parisom. Jansrud (834) se je v skupnem seštevku vodilnemu Avstrijcu Marcelu Hirscherju, ki v smuku ne nastopa, približal na 82 točk.

Prireditelji prestižnega tekmovanja na Streifu so se sicer soočali s številnimi težavami. Zaradi goste megle in slabe vidljivosti so trikrat preložili začetek smuka, nazadnje pa se je ta zaradi varnosti začel z znatno nižjega starta, brez najbolj vratolomnih delov. Jansrud je za skrajšani, sprinterski, smuk porabil manj kot minuto (58,16 sekunde).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.