Šport
21 ogledov

Kosija od zmage ločila stotinka

Klemen Kosi EPA
Slovenski alpski smučarji so pred koncem snežnih priprav na južni polobli v Čilu odlično nastopili na tekmah južnoameriškega pokala.

Klemna Kosija je od zmage na smuku v El Coloradu ločila le stotinka sekunde. Družbo na stopničkah mu je delal Rok Perko na tretjem mestu (+0,30), Boštjan Kline pa je bil peti (+0,73).

Zmagal je ruski tekmovalec Artem Borodajkin. Od Slovencev pa so nastopili še Miha Hrobat (21.), Tilen Debelak (23.), Štefan Hadalin (26.) in Ven Florjančič (28.), Martin Čater pa tekme ni končal v cilju.

Štiriindvajsetletnemu Kosiju trenutno zelo dobro kaže tudi v razvrstitvi na lestvici za skupno točkovanje južnoameriškega pokala. Mariborčan je na drugem mestu s 305 točkami, pred njim pa je uvrščen le Čilenec Henrik von Appen, ki je zbral 11 točk več. Kosi je bil lani zmagovalec v skupnem seštevku južnoameriškega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.