Šport
56 ogledov

Košir in Marguč še vedno brez nagrade

Žan Košir VEsna Fabjan Teja Gregorin sprejem nosilcev kolajn iz Sočija MIZŠ Pika Anže Petkovšek
Predsednik odbora za deskanje na snegu pri SZS Samo Štante je še enkrat potrdil svoja prizadevanja za to, da bi Žan Košir in Rok Marguč prejela nagradi za dosežke v svetovnem pokalu 2012/13.

Na torkovem sestanku Smučarske zveze Slovenije tak sklep sicer ni bil izglasovan, saj so člani izvršnega odbora (IO) glasovali 6:6. "Formalno sklep res ni bil sprejet, a sem takrat obljubil, da bom poskušal člane odbora in panoge prepričati, da bomo Koširju in Marguču vendarle izplačali sredstva za njune dosežke," je pojasnil Štante, ki trdno verjame, da se bo to uresničilo najkasneje junija.

Štante je ob tem še enkrat izpostavil, da gre za velike dosežke obeh tekmovalcev, zato se bo sam potrudil, da bosta tekmovalca zadovoljna in da bosta nagradi izplačani.

Obravnava zaradi pritožbe Koširja

Odbor je v torek omenjeno zadevo obravnaval po pritožbi dvakratnega dobitnika kolajne iz Sočija Žana Koširja, ki meni, da ni dobil v celoti izplačane nagrade za drugo mesto v seštevku svetovnega pokala paralelnega slaloma in tretje v skupnem seštevku paralelnih disciplin 2012/13. Rok Marguč je bil tretji v seštevku paralelnega veleslaloma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice