Šport
52 ogledov

Kostnerjeva s 1. januarjem spet na led

Caroline Kostner EPA
Saga nekdanje svetovne prvakinje v umetnostnem drsanju Caroline Kostner je danes dobila svoj epilog.

Italijanski olimpijski komite je sporočil, da so v sodelovanju z nacionalnim uradom za boj proti dopingu in krovno svetovno protidopinško organizacijo Wado dosegli dogovor, po katerem bo Caroline Kostner lahko spet tekmovala od 1. januarja 2016.

Kazen zaradi dopinškega prekrška so sprva Italijanki sicer povišali na 21 mesecev, a so nato datum začetka premaknili na 1. april 2014. Tako se bo kazen iztekla 1. januarja naslednje leto, ko bo lahko Kostnerjeva spet tekmovala, je sporočil italijanski olimpijski komite (Coni).

Coni je kazen utemeljil s tem, da je vedela za zlorabo dopinga pri svojem nekdanjem partnerju Alexu Schwazerju, olimpijskem prvaku v hitri hoji. V pritožbi pri Casu je zahtevala razveljavitev kazni, ker sama ni kršila dopinških pravil, v istem primeru pa so v Lozani dobili tudi pritožbo Conija oziroma njegovega oddelka za preiskavo dopinških primerov, ki pa je zahteval, da Cas kazen Kostnerjevi zviša na dve leti.

Sedemindvajsetletna Kostnerjeva je sicer vseskozi zanikala vedenje o dopingu svojega nekdanjega prijatelja. Schwazer je na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 zmagal, nato pa so mu pred igrami 2012 v Londonu dokazali zlorabo dopinga, po kateri so mu za tri leta in pol prepovedali nastopanje.

Zdaj so vse vpletene strani dosegle dogovor: kazen so sicer zvišali, obenem pa pomaknili začetek na zgodnejši datum, tako da prepoved velja samo še do konca leta. Če bi obveljala prvotna 16-mesečna kazen z začetkom januarja letos, bi lahko Kostnerjeva na led spet stopila šele maja 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.