Šport > Nogomet
50 ogledov

"Kot otrok nisem vedel, da imam talent"

cristiano ronaldo EPA
"Sporting? Manchester United? Real Madrid? Takrat sem si želel uživati z žogo. Po treh ali štirih letih sem začel razmišljati, da se s tem res želim ukvarjati," o začetku svoje nogometne poti pravi Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo dolgo časa sploh ni razmišljal o tem, da bi lahko v nogometnem svetu prišel tako daleč. Vseeno priznava, da je po nekaj časa spoznal, da je drugačen od ostalih otrok. Kot deček je ure in ure preživljal med igranjem na ulicah Madeire, nato pa ga je oče nekega dne poslal na treninge v Andorinho ... 

"Vsi v moji družini smo imeli radi nogomet," je dejal Ronaldo, ki je o svojih začetkih pred časom že dejal, da so bili težki tudi zaradi ocen, da je "presuh". "Spominjam se, da me je oče nekega dne vprašal, zakaj ne grem na trening v kakšen klub, medtem ko je on v službi. Strinjal sem se in tako začel trenirati," je nadaljeval Ronaldo in, kot se je izkazalo, se je tako začela nogometna pot enega najboljših igralcev našega časa.

"Treniral sem vsak dan, užival sem, da sem bil del ekipe. Oče je bil vedno ob meni, vedno me je vozil in tudi bodril po treningih," se je spominjal Portugalec in dodal: "Nikoli nisem razmišljal o tem, da bom postal profesionalec. Da bi nekega dne zaigral za Sporting Lizbono, Manchester United ali Real Madrid ... Takrat sem si želel uživati z žogo. In igrati nogomet. Kot otrok se nisem zavedal, da imam takšen talent. A po treh ali štirih letih sem začel razmišljati, da si želim to početi. Na televiziji sem gledal vse mogoče tekme in razmišljal, da si želim nekega dne igrati resen nogomet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.