Šport > Moto športi
17 ogledov

''Kot puding, ki ga ne moreš pribiti''

Bernie Ecclestone sojenje
1/8
EPA
Obramba Bernieja Ecclestona, ki trdi, da ga je Gerhard Gribkowsky prisilil v plačilo 44 milijonov dolarjev, je po mnenju državnega tožilca privlečena za lase.

V Münchnu se nadaljuje sojenje 83-letnemu Bernieju Ecclestonu, ki ga obtožnica med drugim bremeni nečednosti pri prodaji komercialnih pravic za formulo ena, s katerimi se je izognil plačilu davka v višini 1,4 milijarde evrov.

Ecclestone je nemškemu bankirju Gerhardu Gribkowskyju plačal 44 milijonov dolarjev, s čimer naj bi dosegel, da je banka BayernLB svoj delež prodala investicijskemu podjetju CVC Capital Partners, ki je Ecclestonu omogočilo, da ostane šef tega elitnega dirkaškega športa. Ecclestone obtožbe zanika in trdi, da ga je Gribkowsky izsiljeval v plačilo 44 milijonov, drugače bi v javnosti razkril podrobnosti finančnega poslovanja družine Ecclestone, kar bi lahko ogrozilo kariero 83-letnega Britanca.

Državni tožilec Martin Bauer meni, da je Ecclestonova zgodba luknjičasta kot švicarski sir, saj Britanec sploh ni objasnil, s kakšnimi podatki naj bi razpolagal Gribkowsky. ”Nikoli ni bilo razjasnjeno, v kakšni obliki naj bi se manifestirala grožnja Gribkowskyja,” Bauerja citira angleški The Telegraph. ”Kot vanilijev puding, ki ga ne moreš pribiti na steno,” je še povedal državni tožilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.