Slovenija
41 ogledov

Kovačič užaljen, ker ni obveščen

slovenija 12.12.13, banka, Nova KBM, Nova kreditna banka Maribor, Tivolska cesta Anže Petkovšek
NKBM. Po skoraj dveh letih pregledovanja dokazov je bivše šefe doletela ovadba.

Nekdanjemu šefu Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) Matjažu Kovačiču grozi do osem let zapora zaradi domnevnega oškodovanja banke. Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so namreč na Specializirano državno tožilstvo (SDT) podali kazensko ovadbo.

Neuradno Kovačiču in njegovi nekdanji tesni sodelavki, članici uprave Manji Skernišak, policija očita sklepanje in kreditiranje spornih nepremičninskih poslov na Hrvaškem leta 2006, s čimer naj bi NKBM oškodovala za več kot 30 milijonov evrov. Avgusta predlani naj bi med hišnimi preiskavami na njunih domačih naslovih Kovačiču in Skernišakovi zasegli precej dokumentov in poslovnih listin o teh poslih.

Obsežna preiskava poslov NKBM na Hrvaškem, ki jo tamkajšnja policija in tožilstvo vseskozi vodita skupaj s kolegi z NPU, poteka od leta 2009. Kovačič je začuden, da o kazenski ovadbi ni bil uradno obveščen: "Očitno se je medije spet obveščalo pred strankami in njihovimi odvetniki." Policija sicer z očitki v kazenski ovadbi posameznike seznani šele, ko jih povabi na prvo zaslišanje kot osumljence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.