Šport
68 ogledov

Kovačić zdaj najdražji hrvaški nogometaš

evropska liga inter cluj mateo kovačić EPA
Madridski velikan je potrdil prestop hrvaškega vezista iz Interja. Nekdanji član zagrebškega Dinama bo v Madrid prišel kot najdražji v zgodovini svoje države.

Real Madrid je na svoji spletni strani potrdil dogovor z milanskim Interjem za prestop hrvaškega vezista MateaKovačića. Beli balet cene ni razkril, a naj bi nekdanji član zagrebškega Dinama s 35milijonievrov odškodnine podrl rekord rojaka Luke Modrića, ki ga bo tudi pričakal na Santiagu Bernabéuu kot del ekipe Rafaela Beníteza.

Kovačić bo podpisal šestletno pogodbo, predstavili pa ga bodo na sredini novinarski konferenci (ob 13. uri) v častni loži stadiona Santiaga Bernabéua, čaka pa ga še zdravniški pregled. Ekipi sta se za prestop 21-letnega hrvaškega reprezentanta sicer dogovorili že med vikendom, Real pa bo za usluge novega vezista namenil vsaj 35 milijonov, toda z dodatki bi končna cena lahko narasla tudi do 40 milijonov.

Interjev trener Roberto Mancini je že v nedeljo potrdil, da Kovačić odhaja, v torek pa je prišla tudi uradna potrditev. Mancini je zatrdil, da je bil Hrvata prisiljen prodati zaradi finančnega fair playa, ki je iz kluba Samirja Handanovića (tudi sam je bil med kandidati za "uravnavo bančnega računa") odpeljal še Xherdana Shaqirija

"Real Madrid in Inter sta se dogovorila za prestop Matea Kovačića," se je sicer glasil del krajše izjave za javnost."V klubu bo ostal naslednjih šest sezon," so dodali Madridčani. Kovačić je na San Siru veljal za enega ključnih nogometašev v zadnjih dveh letih, na 44 tekmah lanske sezone pa je zabil osem golov za Mancinijevo moštvo. 

Kovačić bo v Madridu igral tudi z reprezentančnim kolegom Luko Modrićem, na sredini igrišča pa bo imel močno konkurenco ob igralcih Jamesu Rodriguezu, Toniju Kroosu in Iscu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.