Šport > Nogomet
56 ogledov

Kovačića prodali zaradi finančnega fair playa

Mateo Kovačić EPA
Trener "Nerazzurrov" je zatrdil, da zaradi pravil Evropske nogometne zveze (Uefa) Interju ni preostalo drugega, kot da sprejme ponudbi za Hrvata in Xherdana Shaqirija

Roberto Mancini je potrdil, da je bil Inter prisiljen prodati Matea Kovačića v Real Madrid predvsem zaradi pravil finančnega fair playa.

Po informacijah Goala je klub Samirja Handanovića sprejel ponujenih 35 milijonov evrov za 21-letnega hrvaškega vezista, ki bo v Madridu podpisal petletno pogodbo za štiri milijone evrov letne plače. 

Po tem, ko je Inter poleti že drago plačal Geoffreyja Kondogbiaja (40 milijonov evrov), pridružila pa sta se denimo tudi Stevan Jovetić in Martín Montoya, je Mancinipriznal, da sta bili prodaji Kovačića in Xherdana Shaqirija v Stoke City ključni za klub, če se želi ravnati po novih pravilih Evropske nogometne zveze (Uefa).

"Kaj lahko storiš? Moramo spoštovati pravila. Tu je finančni fair play in ne verjamem, da si je tega želel kdorkoli izmed nas, toda žal moramo slediti temu, kar nam vsiljuje Uefa," je Mancini dejal za Mediaset Premium po remiju na prijateljski tekmi z AEK (0:0). 

"To ne pomeni, da ne želimo ustvarili ekipe, ki bi se lahko borila brez njega," je nadaljeval Mancini. "Vsi smo razočarani - od predsednika do mene, direktorjev in njegovih soigralcev. 

"Tako on kot Shaqiri sta odšla iz enakih razlogov. Toda storili bomo druge reči. Upamo, da bomo lahko pripeljali igralce, ki se skladajo z nami. 


"Bomo videli, kaj se bo zgodilo."

Mancini, priložnost je v vratih na slabi tekmi proti AEK namenil tudi Handanoviću, je bil kljub še eni neprepričljivi predstavi optimističen glede možnosti črno-modrih v boju za scudetto. 

"Bilo je nekaj težav, a to je normalno," je dodal nekdanji trener Manchester Cityja. "Bile so dobre reči v prvem polčasu, bolje nam je šlo v obrambi, branilci so se izboljšali ob igranju skupaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.