Slovenija
19 ogledov

Kozlovičeva boljša od Cerarja

Liljana Kozlovič Žurnal24 main
Absolutna rekorderka nedeljskih volitev je načelnica upravne enote Koper, ki je v svojem volilnem okraju pobrala 41,55 odstotka glasov.

Liljana Kozlovič, kandidatka Stranke Mira Cerarja, je tista kandidatka, ki je na nedeljskih predčasnih parlamentarnih volitvah prepričala največji delež volilcev. Načelnica Upravne enote Koper je  kandidirala v volilni enoti Postojna in dobila 41,55 odstotka glasov. Kozlovičeva je tako prehitela tudi predsednika stranke Mira Cerarja, ki je v volilni enoti Ljubljana center dobil 41,20 odstotka glasov. "Verjetno je glavni razlog za dober volilni rezultat to, da zelo dobro poznam mesto in okolico ter tudi problematiko. Ko so mi ljudje med predvolilno kampanjo postavljali vprašanja, sem nanje znala odgovoriti. Očitno pa se je obrestovalo tudi moje kulturno udejstvovanje," pravi Kozlovičeva, ki je tudi predsednica Zveze kulturnih društev občine Koper in Pihalnega orkestra Koper. Sama ne igra nobenega inštrumenta. 

Shaker prehitel Janšo

Preko 40 odstotkov glasov sta dobila še dva člana SMC. Za 52 letnega komercialista Marjana Dolinška je v volilni enoti Novo Mesto glasovalo 40,11 odstotkov volilcev. 40,7 odstotka volilcev pa je v volilni enoti Bežigrad glasovalo za 32 letnega Kamala Izidora Shakerja. Shaker se na spletni strani svoje stranke  predstavlja kot študent, ki se ukvarja s projektnimi deli, v volilnem imeniku pa je njegov poklic prostovoljec. Za primerjavo,  Ivan Janez Janša, ki je prav tako kandidiral v volilni enoti Bežigrad, je dobil 34,41odstotka glasov.

Komentarjev 4
  • titty 11:59 16.julij 2014.

    Milan Hišan - potolaži se že enkrat! Obnašaš se kot mali razvajeni otrok.

  • KOJAK 07:43 16.julij 2014.

    Pejt se ozdravit bolnik!

  • marko 06:03 16.julij 2014.

    Dobila je glasove samo na račun Cerarja,ne samo ona vsi kandidati so dobili po celi Sloveniji na račun Cerarja.