Slovenija
24 ogledov

Kozmetični popravki ne bodo dovolj

Protest v Kopru Vojko Rotar
V Kopru se je na Primorski vstaji zbralo le okoli 50 mirnih protestnikov. Sporočajo, da se ne bodo zadovoljili le s "kozmetičnimi popravki".

Protestniki so se zbrali na koprskem Titovem trgu, mirno protestirali in manifestacijo zaključili  s pohodom po mestu. To je bila prva vstaja po izglasovanju nezaupnice vladi Janeza Janše. V podporo koprskim protestnikom je prišlo tudi nekaj pobudnikov podobnih protestov iz Maribora in Celja.

"Bojijo se nas"

Govorci so izpostavili, da želijo politične elite ukiniti pravice, ki so si jih ljudje skozi stoletja izborili, hkrati pa iščejo načine, kako ostati na oblasti ali se do nje dokopati. "Igrajo se odrešitelje in nam ugrabljajo naše izraze nezadovoljstva za njihove politične namene," je izpostavil eden od protestnikov, ki je prišel do besede.

Prav tako je bilo slišati, da politične elite "ponujajo kozmetične popravke, ki ne bodo nič spremenili. Bojijo se nas, bojijo se lastnega ljudstva". Prisotne so govorci med drugim pozvali, naj združijo moči in se udeležijo tudi vseslovenske vstaje, ki je napovedana za 9. marec v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.