Vizita za živali > Festival
50 ogledov

Kozmetika za kužke

pes po kopanju Profimedias
Danes ob 14.00 ne zamudite delavnice izdelovanja ekoloških kremic za kužke!

Danes nas na Sejmu za ljubitelje živali čaka delavnica Katarine Kovačič, biotehnologinje iz Zeliščnega vrta Cvetka.

“Na delavnici se bomo spoznali z naravnimi sestavinami, s katerimi lahko zaščitimo pasje tačke pred različnimi vremenskimi vplivi,” je napovedala Katarina Kovačič. Pojasnjuje, da bomo izdelali mazilo na osnovi ekoloških rastlinskih masel in olj ter zeliščnih izvlečkov, vsak udeleženec pa bo prejel navodila za izdelavo in vzorček kremice, ki jo bomo izdelali na delavnici.

“Pogovorili se bomo o izboru pravilnih sestavin in zeliščnih izvlečkih, ki so primerni za nego pasjih tačk,” pojasnjuje. Delavnica bo na Sejmu ob 14.00, trajala pa bo približno 45 minut. 

Samo ekološko

“Na sejmu se bomo predstavljali z našimi ekološkimi zeliščnimi šamponi za kužke, ki so kot takšni prvi v Sloveniji. Narejeni so ročno, iz ekoloških masel in olj ter svežih zeliščnih izvlečkov,” pravi.

Za  njihove šampone pravi, da negujejo pasji kožušček, preprečujejo luščenje povrhnjice in nastajanje prhljaja ter uravnavajo izločanje loja iz povrhnjice, zaradi česar je dlaka mehka, gosta in dišeča.

Pri Cvetki se ukvarjajo s pridelavo in predelavo ekoloških zelišč, ponujajo tudi ekološke zeliščne čaje in ekološko zeliščno kozmetiko, vsi njihovi izdelki pa so ekološko certificirani. Cvetkini izdelki so negovalni, brez konzervansov in sintetičnih snovi, s svežimi izvlečki zelišč, ki na kožo delujejo izredno blagodejno. Na zeliščnem vrtu tekom sezone sprejemajo tudi obiskovalce.

“Naše delo se dnevno seli iz vrta v delavnico in obratno. V največje veselje mi je povezanost z naravo, prispevek k trajnostnem načinu življenja na našem planetu in izdelovanje vrhunskih izdelkov za nego telesa, tako ljudi, kot živali,” je zaključila.  

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.