Magazin
62 ogledov

Kozoletova Slovenka

110308_istock_film Žurnal24 main
Kot kaže, se stanje na področju slovenskega filma izboljšuje. 27. marca bo namreč steklo snemanje novega celovečernega filma z naslovom Slovenka, ki ga bo režiral Damjan Kozole.

Scenarij za film, ki govori o pohlepu, prostodušnosti, begu pred samim seboj in izgubljenih ambicijah, so napisali Ognjen Sviličić, Damjan Kozole in Matevž Luzar. Direktor fotografije je Aleš Belak, skladatelj Igor Leonardi, producent pa Danijel Hočevar. Film, urbano dramo, bodo posneli do konca maja in bo po producentovih zagotovilih končan do konca tega leta.


Film Slovenka bodo začeli snemati že konec meseca. © iStockphoto

 
V središču filmskega dogajanja je Aleksandra, študentka četrtega letnika angleščine. Prek stanovanjskega sklada je na kredit kupila stanovanje. Odplačati ga namerava s prostitucijo. Njen oglas ima šifro "Slovenka". V Ljubljani je veliko tujcev, saj Slovenija predseduje EU. Aleksandra se v hotelu dobi z nekim politikom, vendar ga, še preden se karkoli zgodi, zadene infarkt. Mediji objavijo, da je bila zadnja z njim "Slovenka". Aleksandra se znajde v nemogočem položaju: išče jo policija, banka ji grozi s hipoteko, lovita jo lokalna zvodnika, čakajo jo izpiti. Najbolj od vsega pa jo skrbi, da bi njen oče izvedel, s čim služi denar.

Film nastaja v sklopu produkcijske hiše Vertigo/Emotionfilm iz Ljubljane, koproducenti Kozoletovega filma pa so Neue Mediopolis Film iz Berlina, 4 film iz Zagreba, Pro.ba iz Sarajeva in Baš Čelik iz Beograda. Produkcijo filma sofinancirajo javni skladi iz omenjenih držav, razvoj projekta pa sta finančno podprla evropska Media Plus in Filmski sklad Republike Slovenije.

V treh krogih avdicij za naslovno vlogo Slovenke je bilo pred kamerami več kot 50 mladih igralk, Kozole pa je izbral 22-letno študentko četrtega letnika igre na AGRFT Nino Ivanišin. Poleg nje bodo v filmu nastopili Peter Musevski, Maruša Kink, Uroš Fürst, Primož Pirnat, Dejan Spasić, Aljoša Kovačič, Marjuta Slamič in drugi.

Damjan Kozole (1964) se je proslavil s filmi Stereotip, Porno film in Rezervni deli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.