Slovenija
126 ogledov

KPK ni zaznala informacije, ker dopis ni nakazoval nobene zveze s postopkom

razno 29.11.13. izpraznjene kpk, foto: zurnal24 Žurnal24 main
KPK je v začetku tedna sporočila, da župan Šentruperta že dlje časa zaseda nezdružljivi funkciji, ta se je odzval in pojasnila, da to ne drži. KPK je sporočilo zdaj umaknila in se opravičila.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) ni zaznala informacije, ker dokument občine Šentrupert ni nakazoval nobene zveze s postopkom, ki so ga vodili zaradi nezdružljivosti funkcij župana Ruperta Goleta. Tako zaplet, o katerem smo poročali na Žurnalu24, pojasnjujejo na komisiji, kjer so se županu - kot dodajajo sami - kljub njegovemu neobveščanju komisije v okviru postopka za nastalo situacijo opravičili in sporočilo s spletne strani umaknili.

Gole je nekaj časa namreč opravljal nezdružljivi funkciji - poklicnega župana in direktorja Zavoda Enthasis -, a se je z začetkom leta odločil, da funkcije županovanja ne bo več opravljal poklicno. Njegovi funkciji tako glede na zakonodajo nista več nezdružljivi.

"Po objavi novice je komisija iz medijev zasledila informacijo, da naj bi funkcionar o odpravi nezdružljivosti funkcij komisiji poročal, ter naknadno ugotovila, da je s posredovanjem obrazca za prijavo oziroma odjavo zavezanca v okviru poročanja o premoženjskem stanju komisija od občine Šentrupert v januarju 2017 dejansko pridobila tudi informacijo, ki je relevantna v postopku ugotavljanja odprave nezdružljivosti funkcij omenjenega funkcionarja," so pojasnili na KPK in dodali, da predmetni dopis občine ni nakazoval nobene zveze s postopkom vezanim na nezdružljivost funkcije funkcionarja, župan sam pa v okviru tega postopka komisije ni obvestil o novo nastali situaciji, kar bi bilo potrebno za ugotovitev odprave nezdružljivosti funkcij.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:13 02.junij 2017.

    KPK ...........verjetno gre za komisijo za prebiranje krompirja .