Slovenija
14 ogledov

KPK oglobila Jankovića

Zoran Janković na sodišču Saša Despot
Ker je Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) zamolčal solastništvo z Marjanom Sedejem v podjetju KLM Naložbe, je ljubljanskega župana Zorana Jankovića doletelo 400 evrov globe.

Sodišče je zavrnilo Jankovičevo zahtevo za sodno varstvo, župan pa je globo 400 evrov že poravnal, poroča današnje Delo.

KPK je pred enim letom Jankoviću naložila 400 evrov globe, ker ji ob imenovanju Marjana Sedeja za direktorja javnega zavoda Lekarna Ljubljana ni sporočil, da sta solastnika v podjetju KLM Naložbe. Sam ima v njem 62,5-, Sedej pa 12,5-odstotni delež.

Janković je zoper odločbo KPK o prekršku prek odvetniške družbe Čeferin marca lani na ljubljansko okrajno sodišče vložil zahtevo za sodno varstvo, a mu ni uspelo. Sodnik je namreč na začetku januarja sklenil, da je Janković prekršil deseto alinejo prvega odstavka 77. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, in zahtevo za sodno varstvo zavrnil kot neutemeljeno. Janković je globo že poravnal.

Nič nenavadnega 

Po pisanju časnika se Sedeju to, da svojega deleža v družbi KLM ni navedel v življenjepisu pri prijavi h kandidaturi za položaj prvega moža Lekarne Ljubljana, ne zdi nenavadno. Kot pravi, to nima nikakršne zveze z njegovo prijavo na delovno mesto direktorja, prav tako ne s programom, ki ga je pripravil in zagovarjal.

"Navsezadnje tega tudi ni bilo v razpisnih pogojih," je Sedej dejal za Delo. Pred časom je povedal še, da ne ve, kakšno navzkrižje interesov in kršitev integritete naj bi nastala pri njegovem imenovanju, "posebno v luči ugotovitev glede podjetja KLM", kajti manjšinsko lastništvo v neki družbi po njegovem mnenju nima nikakršne zveze z njegovim imenovanjem za direktorja Lekarne Ljubljana in delom na tem položaju.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 12:30 06.avgust 2014.

    Tole je napaka , velja za tega pacienta spodaj !

  • Žurnalček 12:29 06.avgust 2014.

    Ti si plačal več, ko se te pijanega dobil za volanom . A ne piješ ? Ja pol si pa bolan !

  • Žurnalček 12:29 06.avgust 2014.

    Ti si plačal več, ko se te pijanega dobil za volanom . A ne piješ ? Ja pol si pa bolan !