Slovenija
19 ogledov

KPK: Pa naj ukrepata

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
V pojasnilih Janše in Jankovića na ugotovitve protikorupcijske komisije kar nekaj očitkov na račun same komisije. KPK: če menita, da komisija zlorablja zakone, naj uporabita ustrezna pravna sredstva.

"Komisija ugotavlja, da nekatere izjave zavezancev Zorana Jankovića in predvsem Janeza Janše po objavi poročila implicirajo očitek zlorabe zakona, pristojnosti in dolžnosti komisije. Če zavezanca menita, da je tako, komisija pričakuje, da bosta v skladu z veljavnimi predpisi uporabila ustrezna pravna sredstva zoper komisijo, ne pa do sedaj slišane insinuacije, osebne diskreditacije in žaljive obdolžitve neodvisnega državnega organa ter njegovih predstavnikov," so se pri Komisiji za preprečevanje korupcije odzvali na nekatere očitke Janeza Janše in Zorana Jankovića.

Janša je tako včeraj v pogovoru za oddajo Odmevi dejal, da je komisiji sicer poslal obsežno dokumentacijo, vendar da nekaterih pojasnil niso želeli slišati, o nekaterih stvareh pa da ga niti niso vprašali. Očital je še, da ni dobil osnutka poročila, prebral da ga je šele včeraj na spletu.

"Komisija je obema zavezancema dala možnost, da se v postopku izjasnita o odprtih vprašanjih in očitkih. To sta storila pisno in ustno, vendar nepopolno, necelovito, nerazumljivo," pa so zapisali pri KPK.

Večkrat kršila zakonske obveznosti

Pri KPK so še pojasnili, da je dolžnost prijave spremembe premoženjskega stanja uzakonjena in nespremenjena že od leta 2004. Ta vključuje tudi letno sporočanje sprememb denarnih sredstev pri bankah: "Zoran Janković bi komisiji moral redno, letno sporočati spremembe denarnih sredstev pri bankah, saj je šlo za višino sprememb, ki presegajo zakonsko mejo. Enako bi moral spremembe v premoženjskem stanju sporočati Ivan Janez Janša. Oba sta večkrat kršila zakonske obveznosti."




Komentarjev 7
  • privat 07:42 11.januar 2013.

    samo ena služba ki v državi opravlja svoje delo!!

  • dragec 09:11 10.januar 2013.

    KPK imate mojo popolno podporo, ti mrki si pa prava notorna budala!!!

  • mrki 22:57 09.januar 2013.

    PK: Pa naj ukrepata ----------------------iz tega sledi da pravljičar ROK PRAPROTNIK napise NEOVGLIVO MNEJE , in mu ni treba nič dokazat , ti pa pa tož in se 10 let jebi s sodsrvom , da iztirjaš svojo ...prikaži več resnico !! Kretenizem do daske - če sta kriva - prijava na sodnija - sojenje in obsodba ali oprostitev - drugega NE SME BITI !!