Svet
39 ogledov

Krade na vrtovih in prodaja v Trstu

vrt Žurnal24 main
80-letna ženska iz starega dela Trsta se vsakodnevno odpravi v Milje, na vrtovih naropa pridelke in jih nato proda v Trstu.

Starejša ženska se v Milje pripelje z avtobusom, opremljena je z vozičkom, v katerega iz tamkajšnjih vrtov nabere sadje in zelenjavo, in se nato vrne v Trst, piše Il Piccolo. Doma nabrane izdelke očisti in jih nato, s poudarkom, da gre za zelenjavo in sadje, pridelano na podeželju, prodaja v središču Trsta ali v predmestju.

"Pred tremi leti sem jo zalotil in ji povedal svoje, od takrat je ni več videti na tem območju," je na družbenem omrežju Facebook zapisal Diego Tonel iz Milj, ena od "žrtev", ki je ostal brez zelja, ohrovta in brokolija. Vendar je tatica našla novo žrtev. "Ukradla je češnje z našega drevesa. Ko so bile zrele, so naenkrat izginile. Vnuki bi jih radi jedli, namesto, da bi jih natrgali, smo jih morali kupiti, sedem evrov za kilogram," razlaga drugi prebivalec Milj.

Nekateri so jo v akciji videli tudi v Korošcih, Pisciolonu, na Čamporah in v starem delu Milj. "Stara je okoli 80 let, vendar se premika kot kašna 20-letnica," pravijo na Facebooku, kjer se sprašujejo tudi, ali je starka v finančnih težavah, medtem ko drugi odgovarjajo, da tudi take okoliščine niso razlog, da bi tolerirali krajo. Prebivalci Milj se jezijo tudi, ker jim tatica na vrtu naredi škodo na zelenjavi, ki jo potepta in polomi.

Uradne prijave proti starki v občini Milje ni podal nihče, se pa mnogi spomnijo starejšega moškega iz Trsta, ki se je prehranjeval pri Karitasu, ob smrti pa svojim vnukom zapustil 500 tisoč evrov.

dezurni@zurnal24.si





Komentarjev 6
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 12:25 02.september 2016.

    sem pogooglal in je Milja italijanska ,tako urednik naj briše še sebe ne samo komentatorje

  • PPiikkaa 06:53 02.september 2016.

    Saj niso napisali Milje v Sloveniji pač pa slovenske Milje. Milje so bile nekoč, stoletja slovenske, kot marsikaj za sedanjo mejo države Slovenije.

  • dragec 20:17 01.september 2016.

    pošteni slovenci