Svet
13 ogledov

Kradel zdravila, bolnike okužil s hepatitisom

Otorinolaringologinja je s HIV-om okužila najmanj tri osebe, na test pa bo moral Žurnal24 main
Bolnišnični delavec priznal, da je najmanj sto bolnikom ukradel protibolečinske droge in jih na desetine okužil s hepatitisom C.

Zdravstveni delavec David Kwiatkowski iz Michigana je priznal, da je od leta 2002 kradel zdravila in "ubil veliko ljudi". Okužen s hepatitisom C si je vbrizgaval ukradena protibolečinska zdravila, injekcije pa nato napolnil s fiziološko raztopino in jih dajal bolnikom. Po aretaciji je povedal, da so mu hepatitis C odkrili leta 2010, vendar je svoje početje kljub temu nadaljeval.

Zamenjal najmanj sto injekcij

Droge je kradel od leta 2002, je priznal Kwiatkowski, in ocenil, da je injekcije zamenjal najmanj stokrat. Ker se je pogodil, se bo izognil kaznim v dveh zveznih državah, prav tako bo dobil veliko blažjo kazen. Če bo spoznan za krivega, gre v zapor za od 30 do 40 let, v nasprotnem primeru bi lahko dobil do 98 let zapora, poroča AP.

Delal je v 18 bolnišnicah v sedmih državah, medtem pa okužil 32 bolnikov v New Hampshiru, 
sedem v Marylandu, šest v Kansasu in enega v Pensilvaniji. Eden bolnik je zatem umrl, okužba 
s hepatitisom C, ki lahko povzroči bolezen jeter in kronične zdravstvene težave, pa je imela "pri njegovi smrti pomembno vlogo" piše v poročilu.

Komentarjev 1
  • Oxxo 11:04 14.avgust 2013.

    To je sodstvo!!!!Če priznaš in se pogodiš dobiš od 30-40 let... če ne dobiš do 98 let!Ne pa tako kot v naši banana republiki... če se pogodiš dobiš 1 leto - če se ne pogodiš pa do ...prikaži več 5 let... zločin pa skoraj ni več pomemben... a ukradeš čokolado, posiliš, umoriš...