Magazin > VIP
231 ogledov

Kralj globoko ganil goste

Friso slovesnost
1/6
EPA
Bolečina, ki jo je nizozemski kraljevi družini zadala smrt princa Frisa, je še vedno zelo velika.

Spominske slovesnosti ob smrti nizozemskega princa Frisa, ki je umrl avgusta letos, se je udeležilo 800 gostov. Vse prisotne, med katerimi je bil tudi pevec Bono in norveški prestolonaslednik Haakon s sestro, je najbolj ganil govor Frisovega brata, kralja Willema-Alexandra. "Za nami je prva jesenska nevihta in gozdovi v vasi Lage Vuursche, kjer smo pokopali Frisa, so se spet umirili. Tudi nevihta, ki zaradi jeze in nemoči divja v meni, se počasi pomirja. Ostri robovi žalosti postajajo mehkejši. Rane se začenjajo celiti, ne vem pa, kakšna bo brazgotina," je povedal kralj in s temi besedami opisal, kako globoka je še vedno bolečina ob izgubi brata, ki je po nesreči med smučanjem eno leto ležal v komi. Kljub temu pa Willem-Alexander ni izgubil optimizma. "Mir po nevihti, čas, posvečen mislim na Frisa in tudi praznovanju Frisa," je govor nadaljeval kralj in poudaril, da nikakor ne smejo pozabiti na čas, ki so ga preživeli skupaj in ki jih je za vse časa združil.

Goste je nagovorila tudi Frisova vdova Mabel, a njenih besed niso predvajali javnosti. Friso je za sabo pustil še dve hčerki, 8-letno Luano in 7-letno Zario.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.