Šport
46 ogledov

''Kralj peska'' še 43-ič upravičil svoj naslov

rafael nadal Reuters
Španec Rafael Nadal je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Riu de Janeiru z nagradnim skladom 950.000 evrov. Prvi igralec sveta je v finalu s 6:3 in 7:6 (3) premagal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Rafael Nadal je zmagovalec turnirja serije ATP 500 v Riu de Janeiru, kjer je v dveh nizih premagal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Španec, ki ostaja trdno zasidran na prvem mestu lestvice ATP, je osvojil 62. turnirsko zmago v svoji karieri in hkrati 43. na peščeni podlagi.

Nadal je medsebojno razmerje z Ukrajincem povišal na 5:0, Dolgopolov pa je tudi v petem poskusu ostal brez osvojenega niza. Kljub porazu pa je ''The Dog'' vendarle prebil led na začetni udarec najboljšega tenisača na svetu, saj mu je v 10. igri drugega niza, ko je Nadal serviral za zmago, prvič v karieri odvzel servis.

Čilić potrjuje odlično formo

Hrvat Marin Čilić je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Delray Beachu z nagradnim skladom 474.000 dolarjev. Sedmi nosilec je v finalu po treh urah in osmih minutah premagal četrtopostavljenega Južnoafričana Kevina Andersona s 7:6 (6), 6:7 (7) in 6:4. Za Čilića je to 11. turnirska zmaga v karieri in druga v zadnjih treh tednih.

ernests gulbis | Avtor: Reuters Reuters
Čilić je pred tem štirikrat slavil v Zagrebu, dvakrat v Chennaiju, po enkrat pa v Umagu, Londonu, Sankt Peterburgu in New Havnu.

Gulbis začel pohod na številko ena

Latvijec Ernests Gulbis je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Marseillu z nagradnim skladom 621.560 evrov. Tretji nosilec je v finalu premagal drugopostavljenega Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 7:6 (5) in 6:4. Za 23. igralca sveta je to četrti turnirski naslov v karieri, Tsonga ostaja pri desetih. Gulbis, ki velja za tenisača z ogromno neizkoriščenega potenciala, je po zmagi dejal, da si želi postati številka ena svetovnega tenisa.

ATP 500, Rio de Janeiro, finale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Aleksander Dolgopolov (Ukr) 6:3, 7:6 (3)

ATP 250, Delray Beach, finale:

Marin Čilić (Hrv/7) : Kevin Anderson (JAR/4) 7:6 (6), 6:7 (7), 6:4

ATP 250, Marseille, finale:

Ernests Gulbis (Lat/3) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/2) 7:6 (5), 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.