Šport
22 ogledov

Kraljem ostajajo še tri priložnosti

Kopitar Vojnov Muzzin San Jose Sharks Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Moštvo slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja v severnoameriški ligi NHL Los Angeles Kings se nekaj dni pred koncem rednega dela še krčevito bori za končnico.

Kralji so v noči na torek gostovali pri enem od tekmecev v zahodni konferenci Vancouvru in izgubili po kazenskih strelih z 1:2. Bolje so začeli gostje, saj je Dwight King zadel že v drugi minuti. Prednost so kralji zadržali do sredine zadnje tretjine, potem pa je izenačil Daniel Sedin. Podaljšek ni prinesel odločitve, tako da so o zmagi odločali kazenski streli.

Od šestih strelcev je bil nato uspešen le Chris Higgins, ki je za domače zadel v zadnji seriji in premagal Jonathana Quicka, pri kalifornijski ekipi pa so bili neuspešni vsi - vratar Eddie Lack je ubranil tudi strel Kopitarju ter nato še odločilnega Marianu Gaboriku.

"Zdaj moramo v Edmonton in dobiti dve točki, ni druge možnosti. Zdaj bo vsaka točka izjemno pomembna," je za ameriške medije po tekmi dejal Kopitar. Trener kraljev Darryl Sutter pa je pohvalil oba vratarja, tako svojega Quicka (37 obramb) kot Lacka pri tekmecih: "Oba sta bila odlična. Eddie je imel nekaj izjemnih obramb, pa tudi Jonathan. Razlika današnje tekme ni bila v podaljšku ali kazenskih strelih, ampak smo izgubili v rednem delu, ko smo imeli nekaj izrednih priložnosti."

Po današnjem dvoboju je tako Vancouver še v nekoliko boljšem položaju, zdaj ima 97 točk, Los Angeles pa 93. Kraljem za preboj v končnico ostajajo še trije dvoboji, dva v gosteh s kanadskima ekipama Edmontonom in Calgaryjem ter zadnja domača tekma v soboto proti San Joseju.

Liga NHL, izidi:

Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 2:1**
Anže Kopitar zgrešil kazenski strel za Los Angeles

Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes 4:3
New York Rangers : Columbus Blue Jackets 4:3*
Minnesota Wild : Winnipeg Jets 0:2
San Jose Sharks : Dallas Stars 1:5

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.