Šport
24 ogledov

Kraljem v gosteh ne gre

LA Kings Reuters
Los Angeles Kings še naprej ostajajo brez zmage v gosteh. V noči na soboto so Kralji gostovali pri Detroit Red Wings, ki so zanesljivo zmagali s 5:2. Anže Kopitar zaradi poškodbe ni zaigral.

Hokejisti Detroita so v Joe Louis Areni prišli še do tretje zaporedne domače zmage na krilih Gustava Nyquista in Pavla Dacjuka, ki sta vsak zadela po dvakrat, en zadetek pa je k zmagi dodal Tomas Tatar. Izkazal se je tudi domači vratar Jimmy Howard, ki je zbral 28 obramb. "Tekmo smo začeli zelo dobro. Sploh igra z igralcem več je bila čarobna," je bil po tekmi zadovoljen trener rdečih kril Mike Babcock.

Pri Kraljih, ki so še tretjo tekmo zapored odigrali brez poškodovanega Kopitarja, Marian Gaborik pa je zaradi podobne poškodbe izpustil že osmo tekmo, sta se med strelce vpisala Alec Martinez in Tyler Toffoli. Vratar Jonathan Quick, ki je v uvodni tretjini dovolil štiri gole iz 12 poskusov, je nato zbral 30 obramb.

Na preostalih tekmah so Columbus Blue Jackets v domači dvorani z 1:4 klonili proti Toronto Maple Leafs. Najbolj sta se izkazala Daniel Winnik in Phil Kessel, ki sta k zmagi vsak prispevala po gol in dve podaji, vratar Jonathan Bernier pa je zbral 28 obramb. Tekma v Teksasu med Dallas Stars in Anaheim Ducks se je končala šele po podaljšku, ki so ga dobili gosti iz Kalifornije in zmagali z 2:1. Junak večera je bil Nate Thompson, ki je po dveh minutah in pol igre v podaljšku potisnil plošček mimo vratarja domačih Karija Lehtonena.

Calgary Flames so v napeti tekmi doma s 4:3 premagali Nashville Predators, potem ko so kar tri zadetke dosegli v štirih minutah zadnje tretjine. V Alberti se je najbolj izkazal novinec Johnny Gaudreau, ki je dosegel gol in podajo. "Zdi se, kot da ima zadnje čase plošček na vrvici; ne le danes, ampak zadnjih nekaj tekem igra odlično. Danes je bil brez dvoma mož odločitve. To je lepo videti," je bil poln hvale na račun novinca kapetan Calgaryja Mark Giordano. "S tekme v tekmo se počutim bolj samozavestno, bolj zaupam v svoje sposobnosti in tako je užitek igrati. Res mi je v čast, da lahko igram s številnimi odličnimi hokejisti. Le tako bom lahko napredoval in tudi sam postal boljši igralec," pa je po tekmi dejal Gaudreau.

Izidi:

Detroit Red Wings : Los Angeles Kings 5:2
(Anže Kopitar zaradi poškodbe ni igral za LA)

Columbus Blue Jackets : Toronto Maple Leafs 1:4
Dallas Stars : Anaheim Ducks 1:2 (podaljšek)
Calgary Flames : Nashville Predators 4:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.