Šport
73 ogledov

Kraljevska etapa za ožji krog favoritov

Diego Ulissi Igor Kovačič
Druga etapa naj bi precej premešala stvari pri vrhu.

Petkova etapa naj bidala prve odgovore, kdo se bo boril za končno zmago. Kolesarje namreč čaka 217,2 km iz Nove Gorice na Golte, štirje vzponi, dva prve kategorije, zadnji, ciljni, bo imel 7,3-odstotni povprečni naklon.

"To bo izjemno dolga etapa, kolesarji bodo morali premagati 3460 višinskih metrov. Etapa bo verjetno dala obrise za končnega zmagovalca. Glede na to, da je zelo dolga, bo zagotovo tudi taktična. Na Golteh smo že imeli cilj leta 2011, ko je dirko dobil član Lampreja Diego Ulissi. Tudi tokrat sodi med favorite. Klanec na Golte je zelo težak, dolg 14 kilometrov, zadnja dva pa sta izredno strma. Na koncu bo naklon celo 23-odstoten," je drugo etapo dirke po Sloveniji predstavil direktor slovenske pentlje Bogdan Fink.

Zaradi zahtevnosti tokrat sprinterji nimajo možnosti za presenečenje. "Takšne etape e ne bi sramovala nobena velika večetapna dirka. Etapa je zelo zahtevna po profilu, še težjo pa jo naredi dolžina. Toliko kilometrov pomeni, da bo vse skupaj trajalo krepko čez pet ur. Trije pravi vzponi, nato pa še klanec na Golte, kjer se bo po moje že naredil tisti ožji krog favoritov za skupno zmago. Zadnji  vzpon bo izjemno zanimiv za gledalce. Je zelo raznolik, zahteva številne spremembe ritma, primeren je za napade," pa je etapo ocenil slovenski sprinter Lampreja Marko Kump.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.