Šport
37 ogledov

Kralji boljši od prvakov

Anže Kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so prekinil niz treh porazov.

Pred domačimi gledalci so Kralji iz Los Angelesa po podaljšku ugnali aktualne prvake lige NHL Pittsburgh Penguins. Anže Kopitar ni bil med podajalci ali strelci, zmagoviti zadetek za 3:2 pa je dosegel Nic Dowd.

Za goste je oba zadetka zabil prvi zvezdnik Sidney Crosby, za LA, pri katerem je trener Darryl Sutter slavil svojo 600. zmago v NHL, pa sta bila v rednem delu natančna Trevor Lewis in Matt Greene.

Kljub odmevni zmagi pa so Kralji še vedno pod 50-odstotnim izkupičkom. Na prvih enajstih tekmah sezone so zabeležili pet zmag in doživeli šest porazov. V domači dvorani Staples center imajo zdaj razmerje zmag in porazov 4-2. Los Angeles Kings bodo naslednjo tekmo igrali 5. novembra doma proti Calgaryju.

Na drugih tekmah večera so New York Islanders doma po kazenskih strelih izgubili proti Philadelphii z 2:3, Buffalo je moral priznati premoč Torontu (1:2), oba gola za Kanadčane je dosegel 19-letni novinec Mitchell Marner, New York Rangers pa so s 5:3 odpravili Edmonton.

Washington je tudi po zaslugi dveh zadetkov Aleksandra Ovečkina po podaljšku s 4:3 odpravil Winnipeg, Florida je z identičnim izidom premagala New Jersey, dva gola za zmagovalce je dosegel Vincent Trocheck, Boston pa je v gosteh po kazenskih strelih (odločila je šele deseta serija) ugnal Tampo Bay.

Ottawa je z 1:0 premagala Vancouver, Dallas, pri katerem je Tyler Seguin zbral štiri podaje, Jamie Benn pa tri, je s 6:2 odpravil St. Louis, Chicago je bil s 4:0 boljši od Colorada, Marian Hossa je zadel dvakrat, Arizona je s 3:2 po kazenskih strelih premagala Nashville, Calgary pa je v gosteh pri San Joseju zmagal s 3:2 po rednem delu. Osemnajstletni Matthew Tkachuk je prispeval dva zadetka za zmagovalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.